ABC Design на тренинг “Съдържание за уеб – на живо”


Вчера част от екипа ни посети тренинг за оптимизиране на текстове за уеб “Съдържание за уеб – на живо”. Полезно обучение за всички, които пишат за електронни издания и блогове, отговарят за съдържанието на сайтове или пък просто се занимават с уеб маркетинг и PR.

Лекторите умело ни въведоха в темата и понятията, показаха ни добри практики и след това всеки от участниците сам или в екип изпълни реална задача, която на този тренинг бе свързана с MediaTalk –  услуга, която открива за вас съдържание, спрямо вашите интереси и нужди. Това става като се наблюдават и анализират традиционни и социални медии. След всяка задача се обсъждаха резултатите и се сравняваха с предложените от лекторите, като последните бяха отворени за обратна връзка и съвети.

И като заговорихме за лекторите ето и кои бяха те и за какво говориха:

Владимир Петков (Каладън)– Атрактивност, за да бъдат текстовете интересни и задържат вниманието на читателите
Огнян Младенов – Оптимизиране за търсачки (SEO), за да бъдат текстовете разбираеми за търсaчките, без това да вреди на читателите
Георги Варзоновцев – Ползваемост на съдържанието в уеб, за да бъдат текстовете, видеото и картинките в уеб по-лесни за четене и възприемане от потребителите.
Борил Караиванов – Графично оформление, за да изглеждат текстовете визуално добре и създават чувство за професионалност и доверие.

Много разнообразна и наситена програма с лектори, които грабват вниманието и не те оставят да скучаеш дори и за миг!

Благодарим и на организаторите от Лукрат, пожелаваме им да са все така полезни на хората от бранша и скоро пак да се срещнем на някое от техните интересни събития! 🙂

One Thought to “ABC Design на тренинг “Съдържание за уеб – на живо””

  1. Благодарим ви, че избрахте този тренинг и споделихте с нас деня си 🙂

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.