Бюлетинът на LinkedIn – потенциален маркетинг инструмент

LinkedIn се превръща във все по-важна платформа и пазар за професионалисти от всякакво естество. Започвайки като обикновена платформа за търсене на работа, вече социалната мрежа придоби много повече значение. Тя се превърна в място, където хората обменят опит, научават новините от бранша, нови техники и практики, които могат да приложат, бизнесите предлагат не само работни позции, но партньорства, маркетират своите продукти и услуги и т.н. Но едно нещо не се е променило – споделянето на информация често става с помощта на блог. Затова и все повече професионалисти и компании създават и поддържат информационен бюлетин в LinkedIn. Какво представлява той и как да го използваме в наша полза, можете а научите тук.

Какво представлява бюлетинът на LinkeidIn?

Най-просто обяснено, бюлетинът на платформата е периодична публикация, която информира хората за новините в бранша. Бюлетинът може да бъде използван не само от компании, но и от отделни лица, които желаят да споделят своята експертиза. Бюлетинът в този случай прилича на блог статия, но има и своите различия. Те се изразяват в спецификите на темите, които се разглеждат, но и в различното форматиране, което се използва. Като всеки бюлетин, и този функционира по подобен начин – създаденото съдържание се изпраща директно до имейлите на абониралите се. Но хубавото е, че това съдържание се използва още веднъж – като публикация в акаунта ви.

Бюлетинът на LinkedIn – потенциален маркетинг инструмент  1
Източник: unsplash.com

Как работи?

Информационният бюлетин на LinkedIn работи като обикновения бюлетин – целта му е да информира общността за това, което се случва във вашия бизнес или индустрия. Чрез него може да насърчите читателите на вашия бюлетин не само да се запознаят с марката/ компанията ви, но и да ги привлечете към вашия уебсайт. Но разбира се, както всеки маркетинг инструмент, така и бюлетинът на LinkedIn следва да ви помогне да изградите по-дълготрайни взаимоотношения с вашите читатели. Това може да стане лесно, стига да са ангажирате с това да им предоставите ценно и релевантно съдържание, което да им бъде полезно, за да могат читателите и в последствие да търсят вашата експертиза и мнение.

Защо да използвате бюлетина на LinkedIn?

Добавянето на още един маркетинг инструмент към вече съществуващата ви стратегия невинаги е лесно решение, но понякога е важно да опитваме нови неща, дори ако те са свързани с малко количество риск. Преди да вземете решение дали да вложите усилия в бюлетин на LinkedIn, нека ви представим няколко причини, които може да ви помогнат в решението.

  • Достигане до по-широка аудитория – обхватът на бюлетина не е ограничен, което ви позволява да достигнете до много нови хора. Всеки, който има връзка с вашите последователи, може да види вашия LinkedIn бюлетин и ако му стане интересно – да го прочете. Така могат да се отворят множество възможности, тъй като никога не знаем как тези нови хола могат да ни помогнат – дали ще останат единствено читатели, ще се превърнат в клиенти, а защо не и партньори?
  • По-висока ангажираност – бюлетинът ви дава възможност да предоставите качествено и ангажиращо съдържание – формата на този инструмент ви позволява да изкажете повече, да обясните вашето мнение, да споделите вашия опит и експертиза. Полезен начин, по който да можете да ангажирате повече потребителите си, е да свързвате съдържанието от различните ви платформи. Например бюлетинът в LinkedIn може да даде началото на дадена статия с по-основната информация по дадена тема, а в края на бюлетина да подтикнете читателите да посетят блога ви за повече информация по темата и допълнителни интересни факти. В същото време читателите могат да споделят връзката към бюлетина или да коментират представена история.
  • Доставяне на истинска стойност – насърчаването на познаването на вашата марка/ компания чрез предоставянето на качествено и полезно съдържание, което не е търговско, е много привлекателно за всеки човек. Те оценяват това, че им давате стойност без да искате нещо в замяна, като така изграждате доверие у тях.

LinkedIn става все по-значима платформа за бизнесите и професионалистите в маркетинг и бизнес средата. Затова ви препоръчваме да разгледате неговите възможности и да се възползвате от тях така, както сметнете за добре.

Ние от ABC Design можем да ви помогнем в създаването и поддържането на вашия LinkedIn профил, както и за създаването на вашия бюлетин в платформата. А ако имате нужда от помощ за други ваши комуникационни нужди – ще помагаме с радост! Свържете се с нас още днес!

Сходни теми можете да откриете тук:

LinkedIn – ролята му в публичния сектор и как да го използваме през 2022г.

Съдържанието в Linkedin – нова възможност за бизнеса

Източник на заглавно изображение: inc.com

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.