Domain Forum 2012 и бъдещето на Интернет

Вчера и днес в Гранд Хотел София се провежда Втората международна конкеренция, посветена на домейните и регулацията на Интернет. Новите домейни от първо ниво и проблемите пред домейните на нелатински азбуки ще са във фокуса на второто издание на Домейн форум.

Тази сутрин Жюстин Томс от Ей Би Си Дизайн енд Комюникейшън все участие във форума като модератор и панелист в дискусията Проблеми пред развитието на Интернет в България. Основните очертани проблеми са:

  • Образованието – няма достатъчно кадри, които бизнесът в Интернет изисква, добре подготвени професионалисти, а след пет години необходимостта от такива ще е три пъти по-голяма. Следва да се предприемат мерки в тази посока.
  • Правата и свободите на хората в Интернет и защитата на личните данни – обществото има нужда да бъде информирано и образовано по отношение на всички възможности, които Мрежата предоставя, но и по отношение на заплахите, които крие.
  • Информиране на потребителите за регулациите и използването на cookies – технологични, но и морални казуси, свързани с predictive behavioral advertising и други специфични форми на интеракция и споделяне на лична информация.
  • Бе подчертана важността на по-близка работа на регулаторните органи и институциите с бизнеса и бизнес организациите, като IAB България, БУА, в които и ние членуваме и работим активно.

За нас в Ей Би Си Дизайн, като лидери в областта на дигиталния маркетинг и уеб услугите е важно да сме винаги добре информирани, за да можем да сме от максимална полза на нашите клиенти. Именно затова и участия в подобни форуми намираме като добра възможност да сме на ниво и в крачка с новостите. Оставаме на разположение да обсъдим всичко с вас – нашите клиенти и партньори. Обадете ни се за среща още сега!

Подробна информация може да се намери на сайта на форума – http://domainforum.bg/bg/

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.