Drip Marketing: дефиниция и план

Cloud Computing DistributionПреди да започнем с инструментите и плана за прилагане на “капков” маркетинг няколко уводни изречения за неговата същност.

Какво представлява Drip Marketing?
Това е директна маркетинг стратегия, която включва изпращане на няколко рекламни елемента в продължение на период от време на база данни от потенциални клиенти.

Като по обща дефиниция “капковия” маркетинг може да включва канали, различни от имейл маркетинга като: пряка пощенска реклама,социални медии и др. Използва се за различни фирмени цели насочени към клиентите:
подновяване на програми, комуникационни програми на наети лица, безплатен пробен период и комуникация при събития, както и други програми, в които фирмата трябва да образова и ангажира своите клиенти.

Дали този процес е ефективен и как можете да започнете да планирате вашата “капкова” маркетинг кампания?

Всяка кампания изисква план и “капковия” маркетинг също. План, който да бъде в съответствие с маркетинг целите на фирмата за цялата година, но същевременно и с “вратички” за нови проекти, продукти или информация, която трябва да достигне до вашите потребители.

Ефективният план за действие трябва да премине през следните стъпки:

1. Разработване на вашия план (месечен, годишен)
2. Стратегия за изпълнение на плана
3. Определяне вашия таргет за различните канали, които ще използвате
4. Създаване и разработване на вашия лозунг или фраза. Поставете го на всички рекламни материали, които ще достигнат до потребителите.

Кои са методите, които можете да използвате за този вид кампания?
Като за начало може да започнете с:

  • Пощенски картички
  • Бюлетини
  • E-mail бюлетин
  • Рекламни или търговски брошури

Всичко, което трябва да направите е тест, тест и отново тест 🙂 Разберете кои канали са най-предпочитани, за да покриете изискванията на целия таргет.

В заключение ще кажем: Мислете за “капковия” маркетинг като за начин за възпитаване на настоящи и бъдещи клиенти. С тази кампания имате възможността да ги държите в течение за всички ваши продукти и услуги.

А ние от ABC Design & Communication сме на разположение да отговорим на всички ваши въпроси, както и да ви помогнем във всички кампании, които сте планирали за годината – онлайн и оффлайн – печатни материали, брошури и всичко, с което желаете да достигнете до своите клиенти. Потърсете ни!

One Thought to “Drip Marketing: дефиниция и план”

  1. Nikolay Nenkov

    Много хубава статия. Такива неща обичам да чета. А Вие мислите ли че това се учи в униврситетите и изобщо може ли да ми отговорите какво е мнонието ви за образованието в България и дали според Вас е достатъчно за да функционира бизнеса на ниво? Благодаря Ви

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.