Ecommerce в социалните мрежи – тенденции за 2020г.

Социалните мрежи вече не са просто уеб форум за чат, сърфиране и споделяне- сега са място за пазаруване. Напоследък все по- голяма част от бизнеса се изнася във Фейсбук- почти всички електронни магазини имат своя страница, която улеснява комуникацията с потребителите и дава възможност за нови формати на реклама.

Тенденцията за навлизане на електронните магазини в социалните мрежи обаче нараства с всеки изминал месец. Извън Фейсбук, това са Инстаграм, Пинтерест и дори Снапчат.
Появяват се все по-разнообразни функции, нови възможности за марките да представят продуктите си по творчески начин.

Instagram е добър инструмент за това. Благодарение на неговите хаштагове, аудиторията може да намери всеки продукт, който представлява интерес за нея. 70% от потребителите използват Instagram, за да откриват търсена от тях стока или да се допитат до мнение на „специалисти“ за нея.
80% от младите купувачи вземат импулсивни решения за пазаруване онлайн, което е част от причината електронна търговия в социалните мрежи да има толкова голям потенциал.

Instagram

Доклад от BigCommerce разкри, че брандовете имат огромен успех с функциите за пазаруване на Instagram. Модният магазин Magnolia Boutique увеличи приходите си чрез Instagram с 20%. По подобен начин Natori (дизайнер на женски дрехи) увеличи трафика си в Instagram с изумителните 1,416%.

Тази тенденция за пазаруване не се ограничава само до публикации. Instagram Stories избухнаха като предпочитан формат за споделяне, което представя още една възможност за електронна търговия. В допълнение към стимулирането на ангажираност, бизнес акаунти и инфлуенсъри вече могат да добавят стикери на продукти към истории, които показват имена на продукти, описания и цени.

Instagram винаги привлича по-голямата част от вниманието на потребителите, но и други платформи отбелязват значителен напредък с електронна търговия. През 2019 г. Pinterest обяви създаването на разнообразие от функции, ориентирани към пазаруване, включително каталози, реклами за пазаруване, търсене на продукти и персонализирани препоръки за пазаруване.

pinterest

Snapchat допълнително интегрира електронната търговия в своята платформа, като позволява на избрани акаунти да създадат магазин в рамките на приложението.

Instagram обяви нова възможност, която позволява на потребителите да завършат покупка, без да напускат приложението. Тази функция е и в бета версия, но това е доказателство, че в бъдеще магазините в приложенията могат да бъдат стандартни функции на всички основни платформи.

Социалните медии са изпитан канал за маркетинг / реклама за електронна търговия. Преди имаше няколко стъпки, който потребителите трябваше да преминат, за да стигнат от откриването на продукта. През 2020г. обаче потребителите ще са много по-улеснени при търсенето на своя продукт, което позволява по-модерни (и потенциално доходоносни) методи за електронна търговия.

Искате и Вие да откриете своето място в електронната търговия в социалите мрежи? Свържете се с екипа на ABC Design– ние можем да съдействаме при изготвяне на Вашия електронен магазин и реклама на продуктите или услугите Ви в социалите мрежи!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.