IAB Форум България 2013

Тази година форумът, организиран от IAB България, бе едно от най-силните издания до момента. Това потвърдиха експерти по онлайн маркетинг, маркетинг ръководители, представители на големите брендове, онлайн медиите и дигиталния бранш като цяло.
Събитието беше с по-малко хора от миналите издания, но все пак темите, нетуъркинга, данните и добрите дискусии, които се получиха по време на различните панели, оставиха положително впечатление у всички присъстващи.

Накратко любопитна информация за всички, които не успяха да присъстват на събитието или да го гледат на живо.
– в България се използват около 90 000 таблета и 0.5 млн. смартфона

– 51 % от хората в България проверявят в Интернет продукта преди да преминат към покупка

– бюджетът, който се отделя за онлайн реклама е едва 10-15% от целия предвиден бюджет

– общо 45,5 млн. лева са приходите от Интернет реклама за 2012 спрямо 36,3 млн. лева за 2011 година. Като най-големият дял отново е за дисплей рекламата

– потенциалът на видео съдържанието е изключително голям. Пикът на следене на видео съдържание от потребителите е през уикенда, като тогава всеки един гледа между 9 и 12 видеа. Като цяло видео съдържанието заема още малка част от медиа микса, но различните брандове трябва да се замислят за съчетаването на ексклузивно видео и ТВ представяне

8 пъти повече хора гледат Facebook през телефона си отколкото през десктопа

– 31% от хората, които лайкват бранд и/или услуга очакват ексклузивно съдържание в замяна

2.6 млн. българи са във Facebook

– 3% от българите използват twitter (в САЩ например са 16%)

Разполагаме и с още любопитни факти за развитието на дигиталната индустрия в България. Ако искате да научите повече свържете се с нас. Насреща сме да споделим своите впечатления, опит и знания и да Ви дадем насоки за Вашето успешно дигитално развитие!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.