Четирите “О”-та при избор на дигитална агенция

Колко често сменяте своята дигитална агенция? Можете ли да обобщите причините за това и какво Ви кара да се връщате отново към вече доказалите се партньори.Имаме клиенти, с които работим заедно от доста години насам. Непрекъснато полагаме усилия да изучаваме тяхната лоялност, нужди и разбира се променящи се цели. Все пак трябва да признаем, че най-много за лоялността се учи от клиентите, които решават да опитат работа с конкурентна агенция. И след това се връщат при нас.

Споделяме нашият опит обобщен в четири “О”-та. Според нас това са най-важните неща, които трябва да изясните преди да изберете с коя дигитална агенция искате да работите в дългосрочен план. Разбира се портфолио, творчеството, цени и т.н. също са важни, но все пак имайте предвит и тези фактори.

Обещания

Има дигитални агенции, които обещават много. Други направо свалят звезди от небето и гарантират реки от мед и масло във вид на кликове и интеракции. Имайте едно на ум, ако Ви обещават твърде щедро. Шансът да се разочаровате е значителен.

Очаквания

Добре е да изясните на своята агенция какво очаквате от нея. Добре формулираните очаквания и цели най-лесно могат да бъдат проследени и оценени. А все пак тази оценка ще реши, дали да продължите съвместната си работа. Разбира се добре е да появите доза реализъм – какво може да очаквате срещу параметрите на бюджета си за онлайн активности.

Отговорност

В повечето случаи може да проверите дали агенцията, която проучвате е достатъчно отговорна към клиентите си. Отношението и ангажиментът към проектите може да Ви даде отговор на въпроса, доколко отговорно ще се отнесат и с Вас. И все пак отговорността се изразява не толкова към конкретен проект, колкото към цялостния бизнес и имидж на клиента.

Обучения

Вашата дигитална агенция трябва непрекъснато да ви подава синтезирана информация за най-важното и интересното в света на дигиталния маркетинг, уеб сайтовете, дизайна и технологиите. Сферата, в която работим, е достатъчно динамична, за да има все нови и нови неща за споделяне и обсъждане. Това е част от добавената стойност, която винаги търсим в отношенията с партньорите си.

3 Thoughts to “Четирите “О”-та при избор на дигитална агенция”

  1. […] е дигитална агенция и може ли тя да бъде рекламна […]

  2. […] Дали това ще се отрази на трафика към средностатистическия уеб сайт? […]

  3. […] Ние работим по няколко различни типа туристически проекти и основното, в което искаме да убедим клиентите си е да бъдат постоянни, актуални и да търсят диалог с потребителите си. […]

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.