Как да направим така, че Instagram да работи за нас?

instagram business

Платформата Instagram се превърна в най-посещаваната социална мрежа. Множество инфлуенсъри, компании и обикновени хора се обръщат към Instagram за помощ с промотирането или развлечението. Платформата служи и като канал с новини – всичко актуално можете да намерите именно там. Но кои са 5-те неща, които трябва да знаем за поддържането на акаунта си, когато имаме за цел да промотираме бизнеса си или да навлезем в инфлуенсърството?

1. Преминаването към „бизнес“ акаунт е задължително

Тази опция ви предоставя детайли и статистики, които биха ви били безкрайно полезни – информация за годините, пола и местоположението на последователите ви, в кои дни, в колко часа е най-добре да публикувате (защото тогава последователите ви са най-активни), качената ви снимка колко пъти е видяна и от къде са дошли гледанията – от хаштагове, от посещение на акаунта ви, от news feed-a или от други места.

2. Разпределяне на постовете и изграждане на график

Препоръчително е да се качва, ако не всеки ден, то през ден, за да държите аудиторията си, като в понеделник и четвъртък експерти казват, че последователите са най-активни. Освен това акаунтът ви трябва да е изчистен и добре подреден, за да може да заинтригува посетителя и да го провокира да натисне бутона follow. Натруфените и неподредени постове отблъскват аудиторията, затова е хубаво всеки пост да е в сходна цветова гама с цялото
настроение на акаунта (например един и същи филтър на всяка от снимките).

3. Публикувайте story

Instagram story е опцията, която ще напомня на последователите ви за вас, дори и в дните, в които не сте качили нищо. Можете да поствате необработени снимки, закачливи картинки, лични темплейти, които хората да попълват, цитати, а също така сте свободни и да обявявате новата си публикация там, с призив да се посети профила ви или линк, който сте предоставили в био-то.

4. Създайте свой хаштаг

Той може да съдържа името на бизнеса, компанията, блога ви и следва да бъде слаган на първо място на всяка една от публикациите ви. Другите хаштагове, които ще използвате трябва да бъдат обвързани с темата, по която публикувате. Идеи можете да извлечете от тук: https://all-hashtag.com/
Освен хаштагове, в описанието на постовете си трябва да включвате и текст, който да дава информация за снимката или да провокира оставянето на коментар (задавайте въпроси, молете за обратна връзка).

5. Платените реклами спомагат за това повече хора да видят публикацията ви

Бизнес профилите имат опция „promote“, която услуга е платена и начинът, по който работи е да „вмъкне“ снимката, която сте избали в news feed-а на човек, който не ви следва, но се интересува от сферата, в която сте. По този начин си гарантирате повече хора да видят публикациите ви и да посетят профила ви.

Instagram вече не е платформата, която беше през 2010 г., когато тепърва се зараждаше. Към днешна дата всеки разчита на нея за реклама, промотиране на бизнеса си и обвързване с потенциални клиенти. Instagram също предоставя поглед над това от какво се интересуват хората, как най-лесно да ги заинтригуваме и как да си спечелим лоялни потребители.

А ние от ABC Design & Communication можем да ви помогнем с разработване на Instagram стратегия и план за вашия бизнес. Свържете се с нас!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.