Как да превърнем имейл маркетинга в ефективен инструмент за туризма?

Как да превърнем имейл маркетинга в ефективен инструмент за туризма?

Имейл маркетингът несъмнено е един от най-ефективните средства за комуникация с нашите потребители. Ще Ви предложим конкретни съвети откъде да започнете при изграждането на имейл, който подпомага достигането на заложените Ви цели.

Заложете на минималистичен дизайн

Белите пространства в съдържанието на имейла, който подготвяте за изпращане, са по-важни отколкото предполагате. Те допринасят за по-лесното смилане и възприемане на поднесената информация, а липсата на бели пространства утежнява цялостния изглед на посланието и може да демотивира читателя изобщо да направи усилието да го прочете. Изображенията са другият важен елемент в съдържанието на имейла – подберете ги с мисъл и внимание към детайла, така че да допълват текстовото послание и да са въздействащи.

Структурата на имейла

Направете така, че докато потребителят планува следващото си пътуване, във Вашия имейл, който той получава, да може да намери лесно отговори на всички свои въпроси, които го интересуват. Изградете съобщението по такъв начин, че той да получи информация с минимален брой кликове от негова страна. Ако не успеете да приложите това, рискувате да вкарате получателя на имейла в онлайн “заешка дупка”, което не е във Ваш интерес.

Генерирано от потребители съдържание

Генерираното от потребители съдържание (user-generated content) е всеки вид съдържание в медийното пространство, което е споделено от Ваши клиенти с опит с бранда Ви. Може да е снимка или видео от екскурзия в социалните мрежи, в която Ви споменават като бранд или да са споделили линк към Вашия уебсайт на личния си профил или във форум. Този вид съдържание е много ценен, защото спестява доста усилия от Ваша страна от гледна точка на маркетинг и в същото време изгражда доверие у абониралите се за бюлетина.

Ясно дефинирайте призивите си за действие

Призив за действие (call-to-action) е кратка, ясна и конкретна фраза, с която целим да подканим читателя на бюлетина към действие – например, “резервирайте сега” , “разгледайте офертите”, “научете повече”. Помислете какви призиви за действие ще работят най-добре във Вашия случай и започнете да ги прилагате в имейлите си за по-добри резултати и за да не се объркват потребителите.

За повече посещения на сайта

За да насърчите повече потребители да клинкат от имейла към уебсайта Ви, дайте им нещо, което ще разпали любопитството им, така че да поискат да отидат на сайта, за да намерят отговор. Тази “кукичка” може да е в subject-a на имейла или кратка, но провокираща фраза вътре в съдържанието му.

Релевантно съдържание

Релевантното съдържание, поднесено навреме е важно особено в случаите, когато често изпращате имейли. Избягвайте автоматизацията, защото особено в тези необикновени времена, в които живеем, обстановката е твърде динамична, променяща се коренно в рамките на часове. Последното, което искате е Вашите абонати да получат имейл, който е неуместен спрямо случващото се в момента.

Бъдете полезни за потребителя

Невинаги най-важната цел е твърдата продажба. За успешен може да се смята един имейл и когато е предложил ценна и полезна за потребителя информация и сте свели до минимум броя потребители, които са се отписали от абонамента. В този ред на мисли, курираното съдържание е изключително ефективен подход за поднасяне на полезна инфомация за потребителите. То Ви помага да се превърнете в не просто точка на продажба за потребителя, а в достоверен източник на информация.

Ние, екипът на ABC Design, можем да съдействаме със всичко необходимо за онлайн присъствието на бранда Ви. Свържете се с нас още днес!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.