Как да се подготвим за Коледа – съвети за малки и средни бизнеси

Как да се подготвим за Коледа – съвети за малки и средни бизнеси

Коледа несъмнено е един от най-обичаните и очаквани празници през годината. Това е времето, когато искаме да прекараме повече ценни мигове със семейството, да се отдадем на почивка и да се подготвим за наближаващата нова година. Но преди да стигнем до тези чудесни мигове, трябва да подготвим бизнесите си за наближаващия празник. Това е чудесен момент, в който да се свържете още с повече с публиката си, да развихрите въображението си и да си направите оставащите месеци до Коледа много готини и успешни. Чудите се как? Ние сме насреща с няколко идеи!

Подгответе уебсайта ви

Това е универсално правило! Както украсяваме елхата вкъщи, така следва да украсим и уебсайта. Уебсайта Ви е важен за Вашето представяне и за създаване на първи впечатления, затова и трябва да бъде украсен в коледния дух. Подгответе и сложете визия, с която честите празниците, а ако сте онлайн магазин – имате доста работа за вършене. Трябва да се уверите, че всички предлагани продукти са в наличност, да проверите дали всичко по пътеката на потребителя върви плавно –от това лесно да открие нужната информация до успешното завършване на поръчката. Макар и понякога да се случва да пропуснем уебсайта из всички други поставени задачки, то не бива да забравяме неговата важна функция. Затова и се постарайте да го проверите добре и да подобрите нещата, които сметнете за нужни.

Как да се подготвим за Коледа – съвети за малки и средни бизнеси 1
Източник: pexels.com

Изгответе коледен бюлетин

Създаването на коледен бюлетин е доказано ефективен начин за комуникация с аудиторията Ви. Ако имате онлайн магазин, то със сигурност една имейл кампания е чудесен начин да комуникирате продуктите си и да изтъкнете защо те са толкова готини. Може да изготвите списък с идеи за подаръци на аудиторията Ви, като там включите и някой Ваш продукт. Ако сте в сферата на услугите, Коледа е чудесно време да напомните на аудиторията Ви за вас самите – можете да предложите полезни съвети в сферата Ви на работа или пък да покажете как Вашата услуга би помогнала по време на коледните вълнения. При коледния, както и при всеки друг бюлетин, е важно да дадете нещо полезно за аудиторията Ви – да споделите опит по дадена тема, мнение или пък да дадете допълнителна отстъпка или безплатна доставка за тези, които поръчат от вас за Коледа. Бъдете креативни и ненатрапчиви – тук сме и за да даваме!

Съдържание с коледна насоченост

Ако сте създатели на съдържание, то сте добре запознати с напрежението, което възниква покрай коледните празници. Но не се тревожете – ние сме насреща да помагаме. Първо е важно да разберете в коя платформа какво съдържание работи. За тази цел разгледайте предишните си постове – кои са генерирали страхотни резултати и кои са можели да се справят по-добре. След като планирате в коя социална мрежа какъв тип съдържание ще има, то е редно да се вдъхновите. Следете профили, чието коледно съдържание Ви допада, внесете коледна атмосфера у дома и в офиса, попитайте за идеи и Вашите колеги. Създаването на съдържание следва да е забавен и вдъхновяващ процес, а подробният график и малко шеги с колегите винаги ще Ви помогнат в процеса. И последно и ключово правило – кратките и ясни текстове дават най-добри резултати. А ако все още изпитвате колебания във връзка със съдържанието покрай Коледа, можете да прочетете нашите съвети по темата.

Как да се подготвим за Коледа – съвети за малки и средни бизнеси 2
Източник: pexels.com

Подгответе коледните визии

Това е стъпка, която определено не бива да е на последно място. Визиите в коледен дух са задължителен елемент от маркетинга на всеки бизнес! Визуалната комуникация е от голямо значение, затова следва да създадете атрактивни коледни визии. Хубавото при визиите, както и при съдържанието е, че можете да проявите креативност. Вдъхновете се от Ваши приятели дизайнери, от любимите Ви брандове – обещаваме Ви, че ако позволите на коледното настроение да навлезе в ежедневната Ви работа, то бързо ще се сдобиете с много готини идеи за визии. Не забравяйте да ги изготвите в различни формати – за сайта, за фейсбук страницата и всички останали платформи, където присъствате.

Коледни картички

Не знаем за Вас, но ние сме големи фенове на коледните картички! Обичаме да завършваме всяка година с честитка за предстоящите празници и с благодарности към нашите клиенти за доверието им към нас. А и нека си признаем – няма нищо по-хубаво от тези малки жестове, които правят коледните празници така специални! Може да вземете вдъхновение от нашата миналогодишна картичка, тази на Руал Травел или пък тази на City Park Residence.

Как да се подготвим за Коледа – съвети за малки и средни бизнеси 3

Коледни онлайн игри

И последно, но не последно място – коледните игри! Коледа е обичан празник поради множество причини, но получаването на подаръци също влиза в списъка с причини. Коледните онлайн игри са чудесен начин да предложите нещо интересно и раздвижено на аудиторията Ви, като позитивите от едно малко действие, могат да бъдат множество. Освен, че ще зарадвате някой от участниците с подаръци, то ще имате възможността да се сближите с аудиторията Ви. А какъв по-хубав коледен подарък за всички маркетолози от създаването на едни по-близки взаимоотношения с клиентите?!

Как да се подготвим за Коледа – съвети за малки и средни бизнеси 4
Източник: facebook.com/RualTravel

Макар и все още да ни звучи рано за подготовката на коледни активности, всички знаем, че трябва да започнем с планирането и подготовката отрано, за да може всичко после да протече гладко. Дали харесахте някоя от нашите идеи? А ако имате нужда, бихме могли да съдействаме в изготвянето на електронни коледни картички, както и в украсяването на Вашия корпоративен сайт. А защо не организираме една специална коледна кампания? Екипът ни винаги е насреща да помага! Очакваме Ви!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.