Как ефективно да развием brand awareness за нашия бизнес?

Build- brand-awareness-

Ако терминът brand awareness не Ви е познат добре, то нека разясним неговото значение- разпознаваемост на бранда Ви сред таргет аудиторията.
Обикновено собствениците на бизнес залагат на него при самото начало на въвеждане на новия бранд. Но всъщност brand awareness-ът е важен в дългосрочен план, а именно развитието на фирмата.

И тъй като brand awareness кампаниите са свързани с инвестиции, които не се отразяват директно върху решението за покупка отстрана на крайния клиент, то те често биват подценявани и нарочвани като крайно неефективни. Но това не е съвсем така.

Името, визията и мисията на компанията са нейната визитка в лицето на публиката. За това разпознаваемостта е ключова при развитието на бранда- когато клиентът добре познава марката, то той по-лесно би се доверил и би закупил определения продукт. Ето защо, когато градим брандинг, основната цел е нашите послания да достигнат до правилните хора, да развият доверие и устойчиви отношения с тях. Нима това не е предпоставка за ефективното развитие на бизнеса ни?

Brand awareness кампаниите могат да бъдат реализирани по множество начини, в множество канали. Днес сме подбрали някои от тях, които (според нас) са най-ефективните сред аудиторията.
Важно е разбира се да съобразим целевата си аудитория спрямо канала, по който искаме да достигнем до нея.

social media

Социални мрежи
Разбира се няма как да подминем един от най-известните канали за реклама- Facebook, Instagram, Youtube и Linkedin остават най-предпочитаните канали сред много брандове.
За да можем да вземем максимума от социалните медии обаче, се изисква все по-задълбочени подходи и стратегии, тъй като пространството е запъленено с много други рекламни послания.
За да е максимално ефективно нашето, то то следва да бъде максималко впечатляващо, предизвикващо интерес и любопитство. Тук отново нещата зависят от всеки един бранд и продуктът, който той предлага.

Instagram Video

Видео реклама
Доказано е, че видео рекламата става все по-ефективна и все повече започва да привлича потребителския интерес. Създаването на видео съдържание изисква инвестиция, но би било изключително ефективно, ако се прави с мисъл. Както всяко друго съдържание, така и видео съдържанието би могло да се представи под различни формати – от сторита във facebook и instagram, като минем през TikTok видеата и стигнем до няколкосекундните рекламни видеа в YouTube (Законите на видеата в социалните мрежи изискват те да са кратки, съдържателни, да предават основните послания и да са интригуващи за аудиторията. Да, колкото и трудно да звучи, това все пак е мисия възможна!).

corporate blog

Блогове и влогове

Да, трудоемки са, но изключитено ефективни! Освен, че спомагат за оптимизацията, те придават отношение отстрана на бранда към сферата му на развитие.
Повече информация за корпоративните блогове можете да прочетете в следната ни статия.

Работа с инфлуенсъри
Напоследък стана много модерно да се работи с инфлуенсъри именно с цел разпознаваемост на бранда. Но тук има много тънкости, с които е редно да се съобразим – с кои други брандове работи избраният от нас инфлуенсър, дали той кореспондира с нашия бранд, кои са последователите му, какъв е имиджът му и пр.
За работата с инфлуенсъри сме отредили специална статия в нашия блог. Можете да прочетете повече тук.

events

Организиране на събития
Колкото и да са ефективни онлайн каналите, личният контакт с публиката остава безценен. Активното присъствие като организатор, лектор, спонсор или просто присъстващ и заемащ позиция по даден казус определено развива положителния образ на компанията сред аудиторията.

Ремаркетинг
Динамичният ремаркетинг през последните години се превърна във важна част от стратегията на търговците за повишаване на конверсията и привличане на повече лоялни клиенти. Основното положително, но и същевременно отрицателно качество на този тип стратегия е, че работим с ограничената таргетирана аудитория. Ето защо е добре ремаркетингът да бъде съчетан и с друг инструмент на цялостната палитра от възможности за brand awareness.

Ако желаете да изградите или поддържате Вашата бранд разпознаваемост, свържете се с екипа ни! Ние бихме могли да Ви предложим стратегия съгласно изискванията на Вашата фирма или да Ви помогнем с онлайн кампания с цел създаване на устойчивост във вашите клиенти!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.