Как имейл маркетинга помага на бизнеса ни?

Как имейл маркетинга помага на бизнеса ни?

Имейл маркетинга несъмнено продължава да оглавява класацията на едни от най-ефективните средства за комуникация с нашите потребители. Но формулирането на качествено и ангажиращо съдържание става все по-трудна задача. Когато темите на имейлите не са формулирани грабващо, то и процентът на отворените имейли (open rate) намалява значително, защото не сме могли да заинтересуваме потребителите успешно. Затова и ние сме насреща с няколко предложения за формулировки на теми, които да Ви помогнат да повишите своя open rate.

Страхът от пропускане

Или казано с по-познатия термин – fear of missing out. В забързаното ни ежедневие винаги искаме да сме информирани за всичко – какво се случва около нас, какви са новите промени, искаме да присъстваме на всяко събитие или просто казано – страх ни е да пропуснем каквото и да е било! Желанието на хората да бъдат постоянно на разположение е вид психологически принцип, на който не може да се устои. Затова и темата на имейл, която използва този страх при формулировката би донесла висок open rate, защото потребителите Ви ще изпитат непреодолимата нужда да го отворят, за да не пропуснат нищо важно. Ако добавите и елемент на спешност или ограничена наличност, то ще си гарантирате една успешна имейл кампания. Използвайки думи, които предполагат чувствителност към времето, като “спешно” или “важно”, то успешно ще успеете да заинтересувате потребителите си и да ги им предоставите информацията, която желаете.

Събудете любопитството им

По природа всички сме изключително любопитни и желаем да научаваме все повече и нови неща, за да можем да обогатим познанията ни. Затова можете да оставите формулировката на темата отворена, за да привлечете интереса на потребителите си и те да са силно любопитни да отворят имейла и да разберат за какво става въпрос в него. Любопитството може да бъде събудено чрез някакъв въпрос, чрез обещание или просто чрез изказване, което звучи необичайно и интересно. Един типичен пример за любопитно формулирана тема на имейл би била “Не отваряйте този имейл!” – автоматично подклаждаме любопитството и интереса на потребителя.

Как имейл маркетинга помага на бизнеса ни? 1
Направете го забавно

Начин на формулировка, който винаги работи и дава висок open rate – е, не е тайна – използвайте хумор! Поставете се на мястото на Вашите потребители и помислете как бихте могли да ги разсмеете – ако темата е забавна, то имейлът със сигурност ще бъде отворен многократно. Формулирането на хумористична тема може да бъде предизвикателна задача, която изисква повече мисъл и креативност, но наистина може да се отплати с висок процент отворени имейли.

Таргетирайте мързела

Звучи странно, нали? Но като човешки същества, то на всички ни се случва да търсим по-краткия път при постигането на нещо, искаме то да се случи с положени минимални усилия и да извлечем максимална полза. Ако формулирате темата си така, че тя да предостави на потребителите Ви начини, по които да постигнат много с малко усилия, то със сигурност ще повишите своите open rates. Предложете пряк път към постигането на дадена цел или полезен ресурс – важно е да предоставяме полезно съдържание!

Накарайте суетата да работи във Ваша полза

Всеки от нас е поне малко суетен, в което не намираме нищо лошо. Като част от обществото, то всички искаме да бъдем харесвани, да се чувстваме приети и оценени. Това е нормална човешка черта. Затова и някои имейл теми биват формулирани много умно, тъй като използват частичката суета в потребителите си в своя полза. За тази цел можете например да предложите нещо, което ще накара потребителя да се чувства по-уверен в себе си, да му предоставите трикове, които да му помогнат да изглежда по-добре. Съвет от нас – ако използвате този метод за привличане на внимание, то не прекрачвайте границата – искаме да заинтересуваме потребителя, а не да го засегнем по някакъв начин. Формулирайте темата внимателно и отново – целта на имейлите е не само да постигнат висок open rate, но и да предоставят полезна информация!

Още по темата можете да прочетете:

15 златни правила на имейл маркетинга

Успешни имейл теми – ето 5 изпробвани съвета

Екипът на ABC Design е винаги насреща при нужда от съвет за вашето уеб присъствие. Свържете се с нас!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.