Как работим – реализация на back-end система за гласуване при конкурси

Как работим - реализация на back-end система за гласуване при конкурси

В последните години имаме редица проекти, свързани с изграждане на системи за онлайн гласуване при различни конкурси. Работим по сайтовете и модули за оценяване от широко жури, както и от публика за различни типове състезания и конкурси – в областта на модата, на козметиката, на различни типове специализирани индустрии, професионални асоциации.

Работата по проекти, свързани с конкурси и оценяване е специфична, защото е свързана с различни правила, които се променят в хода на самия конкурс, но по-често от година на година, като се усложняват и надграждат.

Така например в конкурса Сайт на годината, по който от години сме технологичен партньор и работим сайта на Конкурса, както и системите за оценяване от жури и от публика, журито всяка година променя, подобрява, прецизира правилата за оценяване и за тежест на гласовете – това са близо 50 експерта, които дават насоки и работят за по-адекватно и безпристрастно номиниране и присъждане на награди в Конкурса.

Технологични предизвикателства

Системите за гласуване предполагат различни предизвикателства – от броя потребители, през възможността за различни видове гласуване, продължителност на сесии, сигурност, обем на файловете и други. С времето сме натрупали експертиза и се справяме с лекота с всички тези различни възможности.

Как работим - реализация на back-end система за гласуване при конкурси 1
Обвързаност с други ресурси

Любопитни са възможностите при системите за гласуване за обвързаност с други онлайн ресурси – гласуване през социални мрежи, идентификация на гласуващите, интеграция и визуализация на оценки в други сайтове, разпращане по имейл и други. Тук тънкостите отново са не малко, както и възможностите за реализация, което прави задачите и работата по подобни проекти интересна за нашия екип.

Комуникационни аспекти

Не е лесна задачата при координиране комуникацията с различните групи потребители на системите за гласуване в конкурси, по които работим. От една страна са администраторите, от друга – журито, от трета – публика, както и други заинтересовани страни, които също имат отношение към темата и въпросния конкурс. Затова добрата интеграция на back-end решението с мейли и свързаност с други онлайн ресурси е изключително важно.

Благодарни сме, че през годините сме работили и работим по много и различни конкурси, които се провеждат онлайн и имаме възможност да се развиваме и надграждаме и собствените си умения, опитност и капацитет.

Ако Вие отговаряте за конкурс – с радост сме на разположение да направим среща и поговорим за възможностите. Обадете ни се още сега!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.