Какво е хаштаг # и кога и как да използваме в социалните мрежи?

Какво е хаштаг # и кога и как да използваме в социалните мрежи?

Хаштагът се разви с такава светкавична скорост, че в момента в съзнанието на хората стои под въпрос дали той е все още ефективен. Ако преди няколко години хаштагът беше нова концепция, интересна, но неразбирана от много и съответно идеалното ново улеснение за популяризиране на публикации, то днес все повече хора се съмняват в силата му, именно заради високата му популярност. Но ще ви успокоим – хаштагът продължава да е ефективен дори и в 2021. С опцията за бизнес акаунт в Инстаграм човек има достъп до информация за това от къде са гледанията на публикацията му. Именно там има графа за хаштаг, която показва колко от хората видели или харесали поста Ви са го направили благодарение на поставените тагове.

Какво е хаштаг # и кога и как да използваме в социалните мрежи? 1

Отново в платформата Инстаграм от сравнително скоро съществува и възможността да се следват освен акаунти, то и хаштагове. Така виждате снимки, които са тагнати с въпросния хаштаг и са събрани на едно място, за да черпят вдъхновение последователите. Така не се налага да следвате десетки различни профили, а имате събрано на едно място единствено съдържанието, от което се интересувате. Това е ценно за хората и бизнесите, защото публикациите им достигат до нови хора, извън досегашната им аудитория.

Какво е хаштаг # и кога и как да използваме в социалните мрежи? 2

Полезно е, ако имате бизнес, то да създадете свой собствен хаштаг, с който да маркирате своите публикации, независимо къде ги качвате – Инстаграм, Фейсбук, Туитър. Така брандът Ви ще бъде по-лесно откриваем, а хората ще могат да ви тагват и помагат в популяризирането.

Какво е хаштаг # и кога и как да използваме в социалните мрежи? 3

Полезно е използването на разнообразна гама от хаштагове – първо, за да имате по-голям обхват на аудиторията и второ, за да избегнете опасността да бъдете засечени като спам. Прекомерното използване на голям брой едни и същи хаштагове може да бъдат обявени за спам и да навредят на разпространението на публикацията Ви – нещо наречено shadowban.

Какво е хаштаг # и кога и как да използваме в социалните мрежи? 3

Хаштаговете продължават да са силно полезно средство за популяризиране на публикации дори и до днес, стига да се използват съзнателно и внимателно, за да бъдат от полза, а не да навредят на профила Ви. Повече информация за това какво е хаштагът може да прочетете тук.

 А екипът на ABC Design е насреща при нужда от консултации или работа по социалните Ви мрежи. Свържете се с нас!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.