Корпоративна комуникация по време на война – какво е добре да правим

Корпоративна комуникация по време на война - какво е добре да правим

Войната е най-тежкото възможно човешко деяние, но искаме или не – тя е факт в момента. След две тежки години на пандемия и едва отърсили се леко от нея, днес обществото ни, бизнесите, организациите сме изправени пред ново, много по-тежко и сериозно предизвикателство. Никой не е мислел, че това е възможно да се случи. И никак не сме подготвени.

Ето няколко основни съвета, които препоръчваме да следвате при тази обстановка, за да продължите комуникация за своите брандове, бизнес и организации:

1. Не мълчете.

В трудни моменти да се комуникира не е лесна задача, но е крайно необходима – за екипа ви, за партньори и клиенти, за обществото като цяло. Излезте с позиция, помогнете, споделете нещо позитивно и добро, макар да е сложно.

Бъдете изключително внимателни с подбора на теми и думи.

2. Проявете емпатия и съпричастност.

Отложете планираните си кампании, не споделяйте щастливи снимки от ежедневието си, храна и изобилие – в този момент много хора са в страдание и е проява на липса на човечност и съпричастност, дори може да се изтълкува с обратен знак. По-добре планираното да почака.

Ако имате как – разкажете добри истории, свързани със случващото се.

Много брандове промениха цветовете на логата си, качиха призиви и споделят какво ежедневно правят в помощ на пострадалите. Помислете за подобни възможности.

3. Преформулирайте комуникацията си спрямо ситуацията.

Помислете как това, което все пак е важно за вас да бъде поднесено по най-адекватен начин, без да се засегнат хора. Преформулирайте посланията си. Подберете най-добрите за контекста думи, средства, за да има ефект от това, което искате да споделите със света.

Нашият екип е силно съпричастен със случващото се в Украйна и даряваме средства за хуманитарна помощ.

Желаем МИР!

Прочетете още – Локдаун и маркетингови комуникации.

За всички Ваши проекти – сайтове, кампании, дигитална стратегия, обучения – оставаме с радост на линия и ще сме щастливи да сме от полза. Обадете ни се още сега!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.