Онлайн маркетинг за малкия бизнес – какво да не пропуснем през септември

Онлайн маркетинг за малкия бизнес - какво да не пропуснем през септември

Малкият и среден бизнес обикновено са доста погълнати от ежедневните задачи и понякога планирането се случва в последния момент. Това, разбира се, води до различни резултати – получават по-скъпа, по-некачествена кампания или дори липса на такава. При всички случаи резултатите са нежелани.

Защото именно септември е времето от годината, в което с нов устрем започваме работния сезон – притичваме се в помощ на маркетинг и комуникационните екипи на Вашия малък или среден бизнес и даваме списък с активности, за които е добре да отделите време именно сега:

1. Есенни кампании

Септември, октомври, ноември са идеални месеци за провеждането на много и различни кампании, като те могат да са свързани с 15 септември, Октобър фест, Божуле нуво или каквото друго е тематично свързано с Вашата дейност. Тук е добре да действате веднага, ако още не сте планирали – няма време.

2. Черен петък

Black Friday вече е традиционно важен ден, особено за търговците. Изисква сериозна подготовка, която вероятно при всички вече е в ход. Помислете за нещо интересно, атрактивно и различно от това, което хората вече са свикнали да виждат, за да се откроите и получите максимален ефект.

3. Коледа и Нова година

Тук разнообразието от теми е голямо, както и неща, които има да се свършат – от традиционните картички, брандирани, надписани, изпратени на екип, колеги, партньори, през подаръци, кампании към клиенти и т.н. Желателно е всичко да е готово до 10-15 ноември, за да тече по план.

Важните детайли

Ключово е да помислите дали да има или да няма приемственост между различните ви кампании, дали да са коренно различни една от друга или да се надграждат. Добре е да обмислите всичко, така че да не си пречат – визуално, срокове, послания, активации.

Ключово е също да обмислите каналите, защото един от ключовете за успех при няколко кампании е да ги проведете на различни места – активация през социални мрежи, имейл маркетинг, банерна и дисплей реклама – възможностите в digital са наистина много.

Онлайн маркетинг за малкия бизнес - какво да не пропуснем през септември 1

И най-важното – подгответе всичко в аванс, не в последния момент – така шансовете Ви за успех са наистина големи!

Можете да разгледате кампании, по които сме работили в последните над 20 години на нашия сайт.

За идеи, предложения, обсъждания по темата и провеждане на Вашите кампании – ние с радост сме на линия и можете да се свържете с нас още сега, за да планираме заедно и реализираме нещо наистина добро за бизнеса и организацията Ви!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.