Полезно: новите актуализации във Фейсбук

Facebook updates

Лятото е време за почивка и ваканция, но както всички знаем, интернет няма летен отпуск! В тази насока Фейсбук въведе много новости последните два месеца. И тъй като кампаниите се планират още от лятото, важно е да сме в крак с всяка промяна, която Фейсбук въвежда. Ето някои от най-новите и големи обновявания през последните 2 месеца:

За бизнес страниците

Фейсбук вече е настроен да актуализира голяма част от бизнес страниците, като от 1- ви август редица секции с информация (Mission,Company Overview, Biography, Affiliation, Personal Interests) станаха неактивни (бяха премахнати). Засега платформата ще подканва админите да преместват секциите в други раздели, за да се избегне загуба на информацията в тях.

Новите публикации за топ фенове

facebook update - 2

Страниците с над 10 000 последователи могат да създават публикации само за тази аудитория, която е класифицирана като „топ фен“ . Това са потребители, които често посещават страницата и се отличават с висока интеракция и ангажираност.

Можете да използвате тази функция, за да споделяте ексклузивно съдържание, вълнуващо най-изявените привърженици на бранда ви!

Форматирането на публикации в мобилни версии

facebook update - 3

От 19 август тази година форматирането на мобилни реклами и страници във Фейсбук ще изглежда малко по-различно. Това съдържание на мобилни устройства ще бъде компресирано, за да не се утежнява със съдържание news feed-а на потребителите.

За да се подпомогне компресирането, в news feed-а ще бъдат показани само три реда от основния текст, а останалия- само ако потребителите се интересуват да го прочетат.

Тази актуализация е само малка промяна, но съществено се отразява на рекламните послания, които маркетолозите споделят. Както органичните, така и рекламните публикации трябва да бъдат достатъчно кратки (буквално), за да се показват и достигат ефективно до аудиторията.

Регулация на „ТОП СЕНЗАЦИОННИТЕ продукти“

Много често като потребители се натъкваме на рекламни постове от рода на „СЕНЗАЦИОНЕН ПРОДУКТ за отслабване“, „ТОП хранителна добавка, която гори калориите като масло“ и пр.
Обикновено качествата на предлагания продукт не е толкова сензационни, колкото ни ги представят.  Ето защо Фейсбук ще наложи регулации на подобни реклами, свързани със здравето. Това се прави чрез идентифициране на определени фрази, които се използват от брандовете за привличане на по-голям потребителски интерес.

Актуализация на общите условия

В своя блог екипът на Фейсбук съобщи за обновяване на Общите условия с цел прозрачност на дейността. Новите условия на Фейсбук са направени да бъдат по-ясни по отношение на това как работят услугите и как платформата използва лична информация. Тук влизат подробности относно приходите от реклама, информация за премахването на определено съдържание, което нарушава условията и пр.

Новите общи условия влезнаха в сила на 31 юли.

Бяхме ли полезни за вас? Ние от ABC Design and Communication сме насреща да отговорим на всички въпроси, свързани с онлайн присъствието на вашия бизнес! Свържете се с нас!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.