Редизайн на корпоративен сайт – изводите от подновяването на нашия уебсайт

Редизайн на корпоративен сайт - изводите от подновяването на нашия уебсайт - 1

Децата на обущаря боси ходят – това е толкова вярно! Най-трудната задача за една уеб агенция е да отдели време, между работата по клиентски проекти – за ъпдейт на своя сайт. Така и при нас.

Ей Би Си Дизайн енд Комюникейшън през пролетта на 2020 навършихме 22 години и през всички тези години сме били на ниво и сме помагали на стотици бизнеси и институции да имат добро, функционално и работещо присъствие онлайн. За всички тези години сме сменили 8 пъти дизайна на сайта ни. Това прави средно по 3 години на версия.

Да, животът на един корпоративен сайт е средно от 2 до 3 години. Факт е, че има бизнеси, които имат сайтове на по 5-7-10 и дори повече години, но не е ясно тези сайтове доколко работят за тях.

Редизайн на корпоративен сайт - изводите от подновяването на нашия уебсайт - 2

Споделяме тук няколко основни извода от работата по редизайна на нашия фирмен сайт:

  • отне ни много повече време да разработим новата структура, отколкото самата работа по програмиране и дизайн на новия сайт – трудността тук идва от инерцията за личното ни възприемане на дейносттта ни, но успяхме да я преодолеем;
  • доста ключов за нас е дизайнът и работата по него отне внимание и усилия от страна на няколко души от екипа – дизайнери и маркетинг експерти;
  • софтуерният код за сайта на една агенция не е за подценяване, но добрата новина е, че колегите -програмисти имат значителен опит и го приложиха изцяло и в разработването на сайта ни;
  • съдържанието – едновременно остарява, а и се променя и има нужда от пренаписване, понякога и по-често от един път на три години – изисква време и внимание в детайла.

Като цяло – времето, което следва да се отдели за цялостен ъпдейт на един сайт, макар да го наричаме “редизайн” то не е само смяна на дизайна, си е колкото времето за изграждане на нов сайт, а понякога и повече – ако планирате – предвидете, че няма как да се получи с магическа пръчица и бързо.

Редизайн на корпоративен сайт - изводите от подновяването на нашия уебсайт - 3

Ето и мнението на основните колеги, които работиха по сайта:

Кое беше най-важното за теб в работата по новия ни сайт?

Да запазя хем старата структура донякъде, хем да бъде и нова и по-лесно управляваща се, да предполага гъвкавост. Сайт като нашия с голяма история трябва много внимателно да мигрира.

Вера Пейкова, старши програмист

Да пресъздам дългогодишната ни история, в по-модерен и съвременен стил. Да продължава да вдъхва доверие на клиентите и партньорите ни, но в същото време да показва и модерен, авантюристичен дух, каквито сме и самите ние. Винаги готови за нови и непознати предизвикателства.

Бистра Христова, уеб дизайнер

Да се улесни потребителя в пътеката към изпращане на запитване през сайта; да акцентира визуално върху услугите, които предлагаме.

Цветелина Трендафилова, маркетинг експерт

Благодарности и към Петя Киркова за началната работа по редизайна ни.

Ако е време за редизайн и на вашия фирмен сайт или имате идеи за нов проект – ние с радост сме на линия да предоставим многогодишния си опит и да работим за успеха на бизнеса ви!

Обадете ни се още сега!


Разгледайте и други наши проекти в Портфолиото ни.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.