SEO и SEM: два различни процеса, които се допълват

seo1Експертите на творческо съдържание знаят, че оптимизация за търсачки и маркетинг за търсачки изискват различни подходи и времеви линии. Докато SEO идентифицира ключови думи, SEM изгражда връзките към вашия сайт от трети страни (сайтове).
Взаимно допълващи се и вървящи ръка за ръка SEO и SEM не могат да функционират за пълното благо на сайта ви сами по себе си без подкрепата на другия.
Като кратка дефиниция може да кажем, че SEO е първото нещо, което се прави за сайт, и този процес е само за дадения сайт, докато SEM е последния етап, който работи за сайта на други сайтове.

SEO
SEO оптимизация изисква време и усилия, но тя е неизменна част към всеки сайт и към SEM кампаниите. Заглавие, мета – тагове, мета описание трябва да присъстват на всяка ключова и не само, страница от сайта ви. Ако бизнеса не ви позволява времето и усилията за това и имате свободен бюджет за PPC – това не стига и е грешка да се използва само един от процесите.
Заглавията на страниците , мета -тагове, както и действителната копие на страницата са всички важни парчета от пъзела SEO.

SEM
Маркетингът за търсещи машини е идеален за:
* увеличаване трафика към вашия сайт за кратък и дефиниран период от време.
* добро позиционира на сайта в търсачките
* чрез различни кампании ще успеете да намерите подходящи ключови думи за сайта
Разбира се,  използването на всички тези способи трябва да бъде след добавяне на качествено съдържание във вашия сайт, за да установите кои подходи и кампании ще бъдат най-подходящи за целите и самите връзки към трети страни.

И отново да напомним: Експериментирайте! Защото чрез опита на пробите и грешките ще разберете кои са комбинациите на SEO и SEM, които най-добре работят за вас и присъствието на вашия сайт в търсачките. И двата процеса имат своите силни и слаби страни, но намирайки веднъж златна комбинация потокът   към вашия сайт ще бъде печеливш за бизнеса ви.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.