Социалните мрежи – колко и как?

Социалните мрежи- колко и как?

Социалните мрежи са неделим инструмент в реализирането на всяка дигитална кампания. Много предприемачи започнаха да усещат нуждата бизнесът им да се развива паралелно офлайн, но и онлайн чрез вирусната комуникация в интернет пространството. Kакто всеки друг инструмент на бизнеса, така и социалните канали са действително работещи само ако имате стратегия.

Не пренебрегвайте този тип кампании. Те могат да достигнат до Ваши ключови аудитории и да доведат до голяма разпознаваемост на бранда Ви сред потребителите. Ето някои фактори, които е редно да обмислите когато публикувате съдържание в социалните мрежи.

Фокусирайте се върху аудиторията си
Преди да споделите съдържание се замислете кой всъщност ще бъде засегнат от него, кои потребители ще развълнувате. Изглежда на пръв поглед простo, но е сложен и динамичен процес, който понякога изисква експертното мнение на маркетинг специалист. Въпреки това можете да пробвате аудиторията си с различни по стилове публикации, за да прецените кой ще им се хареса най-много. Не забравяйте да бъдете интерактивни, да предизвиквате обратна вързка чрез call to action.

Най-популярните социални мрежи накратко

Facebook
По данни на The Refinery средната продължителност на живот на Facebook публикация е 5 часа. Разбира се това е условно посочено време, съществуват множество променливи, които влияят на видимостта на една публикация, като напр. дали тя е спонсорирана, колко голяма е мрежата Ви от последователи, дали съдържанието е видео или графично, колко текст има в описанието, какво е изображението и пр.
Имайки предвид, че потребителят в днешно време е свикнал на постоянно “скролване”, то не е учудващ фактът, че публикациите във Facebook са толкова краткотрайни. Тук е необходимо да публикувате редовно, но не прекалено, насочете се в “праймтайм часовете” .

Instagram
Тук The Refinery дава 21 часа живот на публикациите. Ако трябва опишем вида постове в Instagram, то те ще са кратки откъм текстово съдържание и богати откъм графично. Видеото винаги е добре дошло, независимо дали ще е под формата на Instagram story или Instagram live.

Twitter
Дневният поток на тази социална мрежа непрекъснато се обновява. Регламентът е краткост в текстовото съдържание и добър визуален елемент.

LinkedIn
Заложете на сутрешните публикации в тази социална мрежа, като акцентирате най-кратко, стегнато и делово предимствата, положителните характеристики и особеностите на предмета на комуникацията.

Планирането на точно време за публикуване е процес, който изисква внимание и задълбочено анализиране на поведението на потребителите. Всичко се свежда до индивидуалната дейност на всеки бизнес. В зависимост от аудиторията, предметът на дейност и целта, екипът на ABC Design е винаги насреща да предложи кампания, която да повиши ефективността на Вашия бизнес! Подхождаме индивидуално, спрямо нуждите на всеки един бранд. Свържете се с нас за консултация още сега!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.