Soft Unit Conference и новостите в дигиталния маркетинг

На 28.09.2018 г. се проведе за първи път у нас Soft unit конференция, която събра специалисти от IT сферата, дигиталния маркетинг, предприемачеството, блокчейн технологиите, както и желаещи да се развиват в тези сфери.

Събитието се организира от SoftUni, благодарение на които имаме достъп до образователни програми с цел придобиване на практически познания, нужни на пазара, било то по програмиране или дигитален маркетинг.

новости при IoT, дигитален маркетинг

Акцентът в лекцията на Константина Граматова от Bosch Software Innovations бе върху важността на контекста при разработката на софтуери от областта на интернет на нещата (IoT). Разбирането на контекста на средата, в която оперира системата (човек или машина) е критично важно за правилното функциониране на дадена система. “Важно е да разбираме информацията, която стига до нас.” – сподели Граматова.

Специалисти по видео заснемане споделиха основните тънкости в процеса на планиране и заснемане на видео като обобщи, че има 2 типа видеа: работещи или неработещи. Работещото видео е това, което е постигнало целите, зададени при планиране на рекламната кампания.

Сред новостите с дигиталния маркетинг са оптимизирането на сайтовете по новите типове търсения – voice queries and visual queries.

Участниците в панелната дискусия на тема Продължаващо обучение споделиха съвети за мотивиране на екипите за продължаващо обучение. Като предизвикателство към нас като потребители в Интернет остава умението ни да не се загубим в целия информационен шум от бълването на съдържание в социалните мрежи и способността за аналитично мислене.

Ние от екипа на ABC Design and Communication следим новостите и сме поддръжници на идеята за never-stop-learning.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.