Трудностите пред малкия бизнес сега – как да действаме в наша полза?

Трудностите пред малкия бизнес сега – как да действаме в наша полза?

Спокойно можем да кажем, че няма бизнес, който да остана неповлиян от Ковид-19. За никого не е лесно да функционира нормално по време на криза или трудни периоди, затова независимо колко голям е бизнеса ни и в коя сфера е, присъствието ни и комуникацията с клиентите, сега са по-важни от всякога. Онлайн присъствието е един от най-съществените спасители в условията, в които се намираме.  Представяме ви няколко метода, които можете да приложите в полза на своя бизнес.

Онлайн присъствие и комуникация

Грешката на повечето малки бизнеси е да не използват социалните мрежи. По този начин не могат да създадат онлайн присъствие, което е жизнено важно в днешно време и то още преди пандемията. Всеки днес търси информация онлайн и е важно името Ви да присъства в тези среди.

  • А по-важно от всякога е именно сега да бъдете активни. Чрез страниците си можете и да поддържате комуникация с клиентите си, както и да ги уведомявате за новости или развитие по повод бизнеса Ви в тези, изпълнени с постоянни промени, времена. Независимо дали предлагате услугите или продуктите си онлайн или просто комуникирате и поддържате интереса на потребителите си, онлайн присъствието може да се окаже „спасител”.
Трудностите пред малкия бизнес сега – как да действаме в наша полза? 1
Поддържайте позитивно настроение и бъдете актуални

Времената, в които се намираме са трудни за всички. Ваша задача е като бизнес да предоставяте услугите или продуктите си по разнообразен начин, който да удовлетворява потребителските нужди и желания на клиентите.

  • Поддържайки доброто настроение в страниците си увеличавате шансовете си за покачване на engagement-a от страна на потребителите, както и препоръчването Ви, от тяхна страна. Всеки в момента търси позитивното, за да се отърси от заобикалящите ни новини, затова сега е времето да внесете положително настроение.
  • Въпреки старанието на хората да избягат от негативните новини, това не значи да не бъдете актуални. Можете да използвате случващото се около нас, за да засилите присъствието си, просто използвайте позитивната страна – актуалните забавни или положителни новини, шеги, memes или други нашумели картинки и съдържание, от което може да се възползвате.
Трудностите пред малкия бизнес сега – как да действаме в наша полза? 2

Макар и изправени пред трудности в последната година можем да се възползваме от всичко, което онлайн пространството ни предоставя и въпреки всичко да помогнем да бизнеса си да процъфти.

Екипът на ABC Design е винаги на линия за консултация. Свържете се с нас!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.