Важността от собствен сайт в света на конкуренцията от страници в социалните мрежи

Важността от собствен сайт в света на конкуренцията от страницивсоциалните мрежи

Живеем във високотехнологичен свят, в който отвсякъде сме затрупани от реклами, различни марки, видеа, постове и безброй други неща, които отвличат вниманието ни. Животът масово се пренесе в социалните мрежи и хората разбират за животите на другите посредством различни публикации, а не от личен контакт помежду си.

В социалните мрежи се пренесоха и доста бизнеси, които представят там продуктите си, като публикуват по нещо или по няколко неща всеки ден, за да поддържат вниманието на читателя си. Точно така читател, защото от гледна точка на социалните мрежи ние четем и “скролваме”, там трудно биха ни нарекли клиенти, ние сме последователи и хора видели публикация. Разбира се, тези соеобразни “сайтове на фирми” работят, но замислете се, колко често и сигурно сте поръчвали или сте се възползвали от услуги през такъв тип “сайтове”? И дали не гледате в полето “Информация” дали няма препратка към фирмен сайт, на който да отидете и откъдето да поръчате или да се запознаете по-добре с фирмата привлякла интереса ви?

Създаването на собствен уебсайт има редица предимства, особено в света на интензивната конкуренция в социалните мрежи. В следващите няколко точки ще обясним какви са те.

Престиж

Аз лично съм от хората, който помнят времето когато фирмен сайт имаха само големите и доказали се фирми. Още от тогава в моето съзнание, а и в това на хората около мен, се е формирало разбирането, че истинските, големите и фирмите, които инвестират в себе си и са с доказан професионализъм, имат собствен фирмен сайт.

Собствен инструмент за развитие на личния ви бизнес

Уебсайтът ви успешно може да се превърне в инструмент за развитие на бизнеса ви. Било то, чрез различни анкети, които ще публикувате в него, срещи с ваши почитатели/клиенти, томболи, продажби онлайн, представяне на продукти и всякакви други услуги могат да бъдат успешно реализирани и имплементирани във ваш собствен сайт. Така освен, че ще знаете, че развивате бизнеса си, вие повишавате чувството за достоверност за написаното и за вашата фирма в очите на настоящите, а и на бъдещите си клиенти.

Присъствие в онлайн света

В сайта и по-точно във вашия личен сайт вие имате свободата да създадете вашия свят. Вашите цветове, ъгълчета, снимки, текстове, движения по различните страници, ако искате даже и иконки за различните директории в сайта. Там вие блестите и хората виждат вас, вашите продукти или услуги, които предлагате. Дори и “сайтовете” през социалните мрежи да вършат работа, те ви ограничават, имат си своя фирмена рамка на визия на страниците, а и да не забравяме, че човек, който няма акаунт в дадената социална мрежа изобщо не може и да ви намери. (Колкото и да ви е странно все още има хора, които нямат акаунти навсякъде.)

Вие контролирате

Вашия сайт ви дава пълни права да контролирате съдържанието си, без да се притеснявате, че може да бъде изтрито от модератор/админ или от служител, на социалната мрежа с правила неоговорящи на съдържанието, което вие искате да публикувате. Вашият сайт в интернет пространството е вашето място, което отразява идентичноста ви, вашата фирма и вашия бранд.

Вие определяте структурата

Вие имате пълен контрол върху структурата на информацията, която ще публикувате във вашия сайт. Разбира се в социалните мрежи също имате известна свобода, но тя все пак е лимитирана от рамките и правилата на дадената мрежа. Там по-трудно бихте реализирали изцяло вашите лични цели.

Контрол върху данните и съдържанието

Вашите потребители ви се доверяват с техните лични данни (адреси, имена) и също с техните предпочитания. Във вашия сайт вие изцяло имате контрола над тези данни и тяхната сигурност, къде точно да бъдат запазени и кои да има достъп до тях, което е по доста различен начин в социалните мрежи. Достъпът до вашето съдържание като продукти, стоки и други е напълно независим, вие определяте движението и своята маркетингова стратегия.

Добър за развитието на бизнеса ви

Вашият собствен сайт е добър за развитието на бизнеса ви. Той не е подвластен на никоя външна стратегия за развитие, освен на вашата. Той се развива с вашето темпо и вашите желания. Съчетаването на собствения сайт със страница в социалните мрежи е добър приом, за разлика от създаването само на страница в социалните мрежи.

Оптимизация и видимост

Какво точно значи това? Най-кратко обяснено SEO оптимизацията е от изключително важно значение за онлайн видимостта. Вашият сайт може да се оптимизира, тоест да се направи така, че да излиза по-напред в резулатите от търсенията на хората.

Ако трябва да обобщим, да, социалните мрежи са конкуретна среда и са добри за реклама, но за устойчивост и сигурност на механизма на развитие на бранда ви може да става въпрос само когато имате собствен сайт. Сред потребителите и вашите бъдещи клиенти наличието на сайт ще бъде възприемано като знак за стабилноста и професионализъма ви.

Ако искате да създадете вашия личен сайт ние от ABC Design & Communication с радост ще ви помогнем. Зад гърба ни стоят 25 годишния ни доказан опит и сърцето, с което работим по всеки един проект. За нас всеки един проект е важен и поради тази причина отделяме специално внимание на всеки един от нашите клиенти. Ще се радваме да работим заедно. Свържете се с нас. 🙂

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.