Viber 101 – как Viber може да бъде полезен на всеки етап от потребителската пътека

Viber 101 – как Viber може да бъде полезен на всеки етап от потребителската пътека

Viber вече не е просто платформа за съобщения и обаждания – напротив, превърна се в много повече от това! Приложението вече предлага множество възможности за ангажиране със света по други начини, като такива са налични и за бизнеса – просто трябва да ги потърсите. Днес ще Ви представим как Viber може да Ви бъде полезен във връзките Ви с клиенти и ангажирането на аудиторията Ви – и то на всеки един етап от тяхното потребителско изживяване.

Достигане до повече аудитории

За всеки бизнес е важно не просто да достигне до търсената аудитория и да я ангажира успешно, но и да открива нови такива. Затова и Viber предоставя няколко начина за свързване с нови аудитории. Ако имате представа за Вашия нов таргет, но не можете да определите точно неговите поведенчески характеристики, то Viber Ads биха Ви помогнали. Чрез тях може да насочвате реклами към таргети, за които знаете основни характеристики като пол, възраст, местоположение и интереси. Така можете да насочите съдържанието и продуктите Ви към нови потенциални клиенти. А ако досега не сте използвали Viber като бизнес възможност, то можете да започнете да споделяте новини, специални оферти и актуализации на продукти, за да информирате сегашната си аудитория за новостите, като така ще работите по първия етап, а именно информираност на клиентите.

Източник: forbusiness.viber.com
Ангажирайте клиентите си

Viber Ви дава множество възможности за ангажиране на аудиторията Ви. Можете да се възползвате от индивидуални бизнес съобщения, които ще Ви помогнат да създаде по-близки взаимоотношения с клиентите Ви и така да ги накарате да се почувстват оценени и видяни. Друг инструмент, който можете да използвате са мултимедийните възможности, които се предлагат – споделяне на снимки, видеоклипове, за да ангажирате аудиторията по визуален начин, който винаги бива най-добре запомнен. Viber стикерите и Viber Lenses са страхотен инструмент за увеличаване на видимостта на Вашия бранд и ангажиране на вече съществуващите и потенциални клиенти. Viber Chatbots също ще помогне на Вашия бранд да идентифицира потенциални нови и вече съществуващи аудитории в пространството, като може да ги ангажира във вашия бот и така ги насочи към персонализирани оферти.

Източник: messaggio.com
Бъдете полезни на Вашите клиенти

С Viber Business Messages имате възможност лесно да изпращате транзакционни съобщения, като напомняния за срещи или актуализации за доставка, както и да предоставите поддръжка на клиенти в реално време чрез възможности за разговор. А с Viber Chatbots бранда Ви може да отговаря на въпроси на клиентите, да предоставя информация, да управлява услуги като резервация на хотелска стая или поръчка на пица и дори да продава продукти.

Измерете успеха си

Чрез Viber можете да проследявате ключови показатели като изпратени съобщения, доставени съобщения, видимост и CTR. Имате възможност за генериране на подробни отчети, които да Ви помогнат не само в измерването на вече получените резултати, но и в планирането на бъдещи активности.

Източник: forbusiness.viber.com

Обобщено можете да използвате Viber на всеки един етап от потребителската пътека на клиента. Ако е на етап осведоменост, то можете да се свържете с потенциалните Ви кленти чрез Viber Ads или като използвате чатбот маркетинг. Когато клиентът проявява интерес, то се възползвайте от Viber Chatbots и Viber Business Messages, за да можете да отговаряте на запитвания на клиенти и да ги заинтересувате с това, което предлагате. Можете да провеждате също състезания и да подарявате малки подаръци. На етапа решение отново можете да използвате Viber Business Messages и Chatbots, за да предлагате ексклузивни оферти и отстъпки. И след като вече някой е закупил от Вас, то е важно да го запазите като клиент. Използвайте Viber, за да поискате обратна връзка, за изпращане на купони за лоялност и награди.

Като заключение можем да изтъкнем, че възможностите за развитие на Вашия бизнес са навсякъде – само трябва да ги търсим. Ние от ABC сме винаги насреща, за да Ви информираме за новостите в дигиталния свят! А ако имате нужда от помощ, не се колебайте – свържете се с нас сега!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.