Защо уебсайтът е жизненоважен за малкия бизнес?

Защо уебсайтът е жизненоважен за малкия бизнес?

В много наши блог статии сме Ви разказвали защо един бизнес се нуждае от уебсайт. Нека днес да обърнем внимане на малките предприятия. Най-често те остават в сянката на по-големите и оперират със силно ограничен таргет. Но в бизнес живота на всеки малък предприемач идва моментът на кръстопът- дали да разшири обхвата на дейността си или да продължи съществуването си на едно сравнително ниско стабилно ниво. Стабилно, но не винаги.

Онлайн списанието business2community.com споделя, че почти половината от всички търсения в Google са свързани с местен бизнес. Следователно как клиентите Ви да ви намират, ако нямате собствен уебсайт?

Ефектът от първото впечатление
Уеб сайтът е цифровата визитка на бизнеса Ви. Ако той въпреки всичко функционира, но е бавен, остарял и непривлекателен за потребителя, то няма смисъл изобщо от съществуването му. Правило ли Ви е впечатление, че някои красиви и силно функционални сайтове в интернет предлагат ограничено портфолио от продукти на високи цени, но въпреки това успяват да изчерпят количествата си? Това разбира се е поради уникалността на предлагания продукт, но и нещо повече – сайтът е своеобразна „покана“ към потребителя да действа, да закупи и да се върне отново (това е най-успешната схема).
Още повече, че в днешно време все по-голяма част потребителите търсят и пазаруват онлайн. Това важи дори и за сектора на услугите. Нима ще пропуснете да се възползвате от златната възможност, която Ви предоставя Интернет?

Дайте глас на бизнеса си!
Това пряко кореспондира с началото на статията. В даден момент ще трябва да увеличите обхвата на бизнеса си ако искате той да просъществува още дълго време. А ако го няма онлайн, значи го няма и в реалния живот.
Уебсайтът отваря бизнеса Ви за нова аудитория и по този начин ще можете да се свържете с много повече клиенти, които се интересуват от използването на Вашите услуги и продукти. Добре функциониращият уебсайт е един от най-евтините начини за предлагане на пазара на Вашия малък или среден бизнес и може да ви донесе устойчиви клиенти.

Имиджът е важен!
Уебсайтът подхранва възприемането на цялата ви марка. Ако имате адаптиран и добре функциониращ уебсайт, то потребителите приемат Вашия малък бизнес за достоверен и автентичен. Или иначе казано, уеб сайтът спомага за цялостния имидж на Вашата дейност.

Удобство за потребителите и за Вас
Дори и да предлагате не толкова широка палитра от услуги и продукти, то е добре те да бъдат визуализирани. Потребителите се впечатляват от визуалния и графичен елемент в Интернет. Могат да си закупят определена стока само защото тя изглежда привлекателно. На живо е съвсем различно – могат да се откажат от покупка само защото онзи край на пакетчето е нагънато.

Създавайки уеб сайт за своя бизнес, Вие ще можете свободно да управлявате продуктовата си база, но и нещо повече – ще имате възможност да „навигирате“ потребителя към желаната от него стока. И то съвсем лесно и практично.

Свържете се с нас ако планирате нов сайт или Ви е необходима консултация. Насреща сме винаги! Вижте портфолиото ни от разработени сайтове тук.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.