Животът на една публикация в социалните мрежи – как да го удължим?

Животът на една публикация в социалните мрежи – как да го удължим?

Публикуването на постове в социалните мрежи отдавна не се подчинява на правилото “колкото и когато можем”. Всички знаем, че зад избирането на времето, в което ще публикуваме, се крие сериозно проучване и изготвяне на план график. Но зад графиците за публикуване се крие още един проблем. Колко време ще “живее” нашата публикация преди да се изгуби сред всички останали? Знаем, че този отговорът на този въпрос е важен, затова в тази статия ще ви предоставим основната информация, от която имате нужда, за да могат постовете ви да бъдат успешни и видими възможно най-дълго време.

Продължителност на живота на една публикация

Средното време, през което хората се занимават с дадена публикации в социалните медии, се нарича продължителност на живота ѝ. В зависимост от платформата, аудиторията може да се ангажира чрез харесвания, коментари, запазвания, прегледи, повторни показвания и т.н. В случая е много важно да знаем, че всяка една платформа има характерна само за нея средна продължителност на живота на публикациите. Ето един бърз преглед:

  • TikTok – незабавно разпадане
  • Twitter – 15-18 минути
  • Facebook – 6 часа
  • LinkedIn – 24 часа
  • Instagram – 48 часа
  • Youtube – около 20 дни
Животът на една публикация в социалните мрежи – как да го удължим? 1
Източник: blog.abcbg.com

Публикувайте качествено съдържание

Съвет, повтарян множество пъти, но от изключителна важност. Ако не публикувате качествено, а посредствено съдържание, по-добре не публикувайте. Най-ефективният начин да удължите живота на публикациите си е да споделяте възможно най-доброто съдържание, което да резонира с вашите последователи. За да направите това, то на първо място имате нужда от стратегия за съдържание. Тя трябва да включва висококачествени публикации с ефективни призиви към действие (call to action), които да образоват, забавляват или да конвертират вашата аудитория.

Анализите са ключът

Редовното проследяване и анализиране на статистиката ви ще ви помогне да определите пиковите моменти на ангажираност и да публикувате следващите ви публикации спрямо тях. Но е важно да продължите да проверявате често дали тази нова стратегия ще даде желаните резултати. Също след обновяване на алгоритмите е нужно да обръщате допълнително внимание на статистиките ви.

Животът на една публикация в социалните мрежи – как да го удължим? 2
Източник: unsplash.com

Използвайте инструменти за планиране

Инструментите за планиране могат да ви бъдат много полезни, като ще ви спестят усилията да сте постоянно онлайн, за да публикувате съдържание. Hootsuite и Buffer са две приложения, които могат да ви помогнат да планирате постовете си в социалните медии в много платформи. И двете предлагат безплатни планове с ограничени функции и премиум планове за напреднали потребители.

Използвайте хаштагове

Хаштговете са задължителни, ако искате да увеличите трафика ви в социалните платформи, тъй като те увеличават органичния обхват и ангажираността на съдържанието. Така че ако искате да привлечете повече аудитория, хаштаговете ще бъдат вашите най-добри приятели.  Затова проучете кои хаштагове ще бъдат най-добри за вас и направете списък. Препоръчваме ви да направите и един свой – нека той бъде креативен, но и да насочва добре към вашата дейност.

Сходни теми можете да откриете тук:

Какво е хаштаг # и кога и как да използваме в социалните мрежи?

Кои комуникационни канали са най-добрият избор за нас и нашите цели

Успехът в социалните мрежи е въпрос на планиране и последователност. Ние, екипът на ABC Design, сме на линия да асистираме за всичко нужно около Вашата стратегията за успех социалните мрежи. Свържете се с нас!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.