Взаимодействие на социалните медии и SEO

5-social-SEO-strategies-and-media-marketing-sharedТърсите още начини за активно социално медийно присъствие? Ето ви един добър: помислете за класирането на вашия сайт и профили в интернет пространството. И тук е важно да отбележим: социалните медии могат да подобрят класирането си при търсене!

Вероятно вече сте забелязали тази корелация и тук ще дадем пример за класирането на социалните мрежи:
– LinkedIn профили се появяват високо в резултатите от търсенето, което подчертава важността на създаването на богат профил, с набор ключови думи.
Twitter профили и туитовете също могат да имат по-голяма видимост за търсене.
Присъствието в Google + , също е един ефективен начин не само да се подобри видимостта , но също така и да се засили доверието.

Високите нива на социална дейност ще “накара” търсачките “да си мислят”, че сте ценни и това ще ви класира по-високо в резултатите от търсенето.

Как да направите съдържанието си лесно за намиране от търсачките:
– Инсталирайте бутони за споделяне на вашия сайт и блог.
– Поддържайте туитове си с по 120 символа , така че те могат лесно да бъдат ретуитнати.

Социалните медии до голяма степен са двупосочна улица, така че отделете време, за да споделяте и други публикации в блога си – клипове, снимки , статии и т.н., които са интересни за аудиторията. С добро и вълнуващо съдържание ще ангажирате вашата аудитория да се интересуват и участват, в противен случай социалното ви присъствие и SEO ще пострадат. Отделяйте нужното време!

В заключение може да уточним:
Комбинирайки с инструменти за оптимизиране на сайта и редовно актуализиране на съдържанието, социални медии могат да спомогнат за вашето успешно класиране в търсачките и по – голяма стойност на онлайн маркетинг стратегията на фирмата.

А вие забелязали ли сте връзка между своята социална активност и SEO? Бихме се радвали да чуем вашите впечатления 🙂

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.