Пет стъпки за вашата нова онлайн стратегия

Social-media-is-an-important-part-of-any-online-marketing-strategyЩе споделим с вас някои от най-често задаваните въпроси за онлайн медиа стратегията и как ролята за намирането на правилни отговори и тяхното прилагане е много по-важна от колкото си мислим.

Коя е правилната рецепта за печеливша стратегия? Кои са най-успешните ви опити във взаимоотношенията ви с клиентите в социалните мрежи?
Тези и много други въпроси се крият зад формулата за успех в социалните медии и тя започва първо с определянето на това какво е успех и как да бъде измерен?
Истината е , че няма формула за успех 🙂 Всяка стратегия е зависима от таргета, който искате да достигнете, очакванията на потребителите, вашите бизнес цели и как успешно да се съчетае тези връзки с организацията (продажби, маркетинг, услуги , продукти и т.н. )

Поставете стратегията в рамка, организирайте най-важните теми, които да бъдат стълбите към вашата онлайн медиа стратегия. Кои са тези “стълби”?

1. Слушайте потребителите, анализирайте живота им
От решаващо значение е да бъде разбран начинът, по който консуматорите вземат решение за покупката си, от къде черпят информация, от какво са повлияни най-много. Това е най-желаното пътуване до потенциалните ви клиенти. Мислете за оптимизация и управление на това “пътуване”.

2. Преосмисляне на визия, мисия и цел.
Времената се менят, както и клиентите, и тенденциите. Направете “редизайн” на целите и мисията си, на сайта, на клиентите си…

3 . Определете вашата марка в съзнанието на потребителите
Отделете време да отговорите на въпросите какво точно искате да видят потребителите във вашата марка и как да я оценят. Откъде получават информация и до колко са склонни/не са склонни да се ангажират именно с вашата марка и защо?

4 . Разработване на социална бизнес стратегия
Стратегия, която да отговаря на вашите цели и нуждите и очакванията на клиентите. Покажете им, че цените тяхното мнение, ангажирайте ги. Инвестирайте необходимото, за да ангажирате клиентите на функционално ниво, и не само.

5 . Изграждане и инвестиране в Общността
Социалните медии ще ви помогнат да преосмислите цялостната си стратегия и до достигането до вашите потенциални клиенти.
Общността – тя е много повече от принадлежност към нещо, тя е за да се правят нещата “заедно”, действия и човешки същества. Участвайте в общностите, както на вашите страници в социалните мрежи, така и на други, които са важни за вашия бизнес. Това е тайната да печелите траен афинитет и да допринесете това да се превърне в надежден ресурс.

Да обобщим. Тайната за успеха – един празен лист и въпроси, които да ви доближат до вашите клиенти. На помощ са опитът – вашия и на конкурентите, потърсете вдъхновение, очаровайте клиентите си!

А ако искате професионален съвет за вашата онлайн медиа стратегия, знаете – ние сме насреща да отговорим на всичките ви въпроси. Потърсете ни 🙂

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.