Някои често срещани маркетингови грешки в Pinterest

pinterestНовобранските грешки са често срещани в Pinterest. Но когато го използвате за маркетинг на вашия бизнес в социалните медии , тези грешки на начинаещия може да ви струват скъпо. Pinterest е чудесна социална медия за визуално показване на вашата марка и продукти и свързването им с вашите потребители. За съжаление, има много марки, които просто не се възползват. Има много маркетингови грешки, които се допускат (обикновено от фирми, които все още мислят маркетинга, като едностранно предлагане на продукта, а не като интерактивно участие).

Pinterest е страхотна възможност за потребителите да намерят продукти, които те обичат, да ги организират и да ги споделят с приятелите си. Pinterest потребителите купуват продуктите, които обичат. В действителност, 69% от онлайн потребителите, които посещават Pinterest са открили стока, която са закупили или искат да закупят (може да се сравни със само 40% за Facebook).

Ако наистина не знаете какво да правите в тази четвърта най-популярна социална медия, няма как да не направите грешкиите на новобранеца. А това ще ви струва време и пари. В тази статия, очертаваме някои от най-често срещаните грешки, правени в Pinterest – и как да ги избегнете.

Грешка 1: Публикувате само вашите продукти

Много от традиционните търговци не биха отчели това за грешка. Но в Pinterest (а и във всяка социална медийна платформа), публикуването само на собствения продукт или услуга се счита за твърде повърхностно. Социалният маркетинг е… ами – социален! Вие трябва да сте ангажирани с вашия пазар и свързани с вашите потребители в личен диалог.
Не бива просто да публикувате тонове снимки на вашия продукт. И най-вече, не публикувайте снимки с текстове от сорта на “купете именно нашия продукт защото…”.

Грешка 2: Непопълване на вашия бизнес профил в Pinterest

Ето тук е една от големите грешки на новобранците. Бъдете сигурни, че ще направите вашия Pinterest профил бизнес профил и не забравяйте да го запълните с информация. Като при Facebook, така и тук има различия между личен акаунт в Pinterest и бизнес профил. Един бизнес профил ще направи вашата компания да изглежда по-професионална и по-надеждна.
Попълнете всички рубрики в бизнес профила си, като непременно поставите линк към вашия сайт. Уверете се, че използвате вашето брандирано лого, така че да сте лесно разпознаваеми на сайта. Попълнете полето “относно”, за да обясните ясно кой сте като бизнес.
Както виждате това са елементарни неща. Pinterest дори ви позволява да конвертирате вашият личен профил в бизнес – така че нямате извинение да не разполага с такъв.

Грешка 3: Не включвате цени

Pinterest публикации с цени получават 36% повече харесвания от такива без цени. Това също е лесно да бъде направено и си заслужава. Следващият път, когато поставяте снимка на ваш продукт, включете цената в описанието. Напишете я, като започнете със символа на валутата, последван от сумата в брой. Или, ако сте по-креативни, можете дори да включите цената в самата публикувана снимка.

Грешка 4: Не публикувате заинтригуващо съдържание

Един от най-сигурните начини за привличчане на вниманието чрез съдържание, е да публикувате конкурси и промоции. Не забравяйте да използвате този метод и в Pinterest (вероятно вече го използвате във Facebook и Twitter). Използвайте “Pin it to Win it” конкурси, за да се ангажирате с вашия пазар и да промотирате продуктите си на своите фенове и техните последователи.

(Следва)

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.