Утвърждаващо се присъствие на Pinterest

Pinterest с все по-голяма скорост се превръща в най-горещата социална медия в Интернет пространството. Сайтът може да се похвали с висока ангажираност и въвлеченост на потребителите в случващото се, както и с разпространието си като вирус сред останалите потребители.

Според доклади предоставени от RJMetrics, ключовите фактори за успешното развитие на Pinterest, се дължат на:

медията задържа и ангажира своите потребители 2 до 3 пъти по-ефективно, за разлика от Twitter за същия период от развитието на своя жизнен цикъл

– съществува изключително голяма “pins” връзка с изключително голям брой уеб сайтове. Например Etsy e най-популярния източник на pin съдържание, но представлява само 3 % от него.

– всеки pin или свързаното към него изображение прави препратка към външен източник. След направено проучване, от 1 милиона pins са достигнати около 100 000 домейна

– около 80 % от pins се дължат на re-pins, което демонстрира завидно ниво на “вирусни” действия в работата на потребителите. За разлика в Twitter само 1,4 % от тиутваните новини са ретуитвани.

Това са само част от постиженията на Pinterest. Ако не сте се запознали отблизо и вие с неговите възможности, направете го сега. Ще се радваме да споделите мнението си с нас.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.