Честит рожден ден, Интернет!

Браншовите организации БУА, АСТЕЛ, БАСКОМ, БАИТ и ИКТ Клъстер организират кампания за отбелязването на рождения ден на интернет – 29 октомври. Кампанията включва специален мейлинг и дискусия на тема „Бъдещето на интернет”.

Точно в 22.30 ч. на 29 октомври 1969 г. инженери от Калифорнийския университет и от Станфордския изследователски институт успяват за пръв път да обменят данни между два компютъра на разстояние 400 мили. Проектът за свързване на двете системи е наречен „Арпанет” и е възложен от министерството на отбраната на САЩ.

41 години по-късно, на 29 октомври 2010 г. браншовите организации ще изпращат своите електронни писма със специално послание, посветено на рождения ден на интернет. В кампанията са поканени да се включат всички фирми – членове и партньори на браншовите организации. Кампанията е отворена и за всички, които се чувстват свързани с интернет и искат да отбележат неговия рожден ден символично.

В същия ден, като втора част от кампанията, ще бъде открита онлайн дискусия на тема „Бъдещето на интернет”. В нея ще могат също да се включат всички желаещи и да изразят своите идеи, мисли и предложения по темата. Това може да стане на страниците във Фейсбук на БУА (http://www.facebook.com/bg.web) и ИКТ Клъстер (http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100000722479939)

ABC Design подкрепя инициативата.
Честит рожден ден, интернет!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.