DIGIGIRLZ – възможности в IT сектора за всяка жена

digigirls1На 23 април в София ще се състои DIGIGIRLZ – адресирано към момичетата на възраст от 14 до 18 години, които искат да се занимават с информационни технологии. Форумът има за цел да насочи младите дами към възможностите за образование и предприемачество в този сектор.

Дата и място: 23 април, събота, от  9:30 до 16:00 ч., в Дома на Европа в София. Вход свободен.

В програмата: Няколко българки, работещи в сферата на информационните технологии ще разкажат своите вдъхновяващи истории. Ще се запознаете с:

Събина Панайотова, консултант в сферата на дигиталния маркетинг и работодателския брандинг.

Анна- Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика.

Жюстин Томс, онлайн предприемач, майка на три деца, автор на редица книги и преподавател в НБУ по онлайн медии и комуникации, активист за промяна.

Ева Паунова, евродепутат в Европейския парламент и член в Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите. Основен инициатор на проекта Образование България 2030.

DigiGirlz се стреми да разчупи стереотипа за хай-тех професиите и хората, които ги практикуват, а от вас ще очакваме да се включите активно в разговора и да споделите опит с дами, реализирали се в IT сферата.

Събитието се организира съвместно с Майкрософт България, Дигитална национална коалиция и инициативата “Образование България 2030”.

 

 

 

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.