Дигиталните кампании и IAB Mixx Awards – смели и все-повече

успешни дигитални кампании

Конкурсът IAB Mixx Awards се провежда ежегодно и е единственото към момента събитие за представяне на най-добрите онлайн кампании в България.
Организаторите споделиха, че тази година са постъпили 111 кандидатури. През последните години се забелязва приятна тенденция – всяка година кандидатурите стават все повече и все по-смели. Тенденцията съвпада и с избраното мото на събитието тази година „Digitally Bold? Easy to recognize.”

111 кампании на български дигитални агенции се състезаваха в 11 категории: Lead Generation, Engagement, Brand Awareness, Campaign Effectiveness, Effective Use of Data, Brave, Branded Content, Video, Mobile and Apps, Social, Landing Page.

В журито отново бяха представители на едни от най-големите в дигиталната индустрия у нас. Г-жа Томс, мениджър на уеб агенцията ни, също присъстваше и изрази своята радост, че предложението и за категория Brave бе прието от журито и се радваме на чудесни претенденти и примери на дигитални кампании за родните брандове.

Планирането на рекламни онлайн кампании с малки бюджети и подбор на работещите канали, послания за таргет аудиторията си остава предизвикателство за дигиталните агенции, но и носи удовлетворение при постигане на добри резултати. Голяма част от кампаниите бяха смели, иновативни, real time, пробваха нови канали и инструменти.

Очаквайте на страницата на IAB България качени case studies от събитието.

А екипът ни е на линия, за да обсъдим вашите бъдещи онлайн кампании.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.