Думата на 2023-та година е Изкуствен интелект

Думата на 2023-та година е Изкуствен интелект

Няма изненада – дума на годината е „Изкуствен интелект“ с 45%, следвана от „сглобка“ с 37 на сто и „времеубежище“ с 35% от гласовете са знаковите думи и изрази за 2023-та за България. Това е изборът на хората в станалото традиционно проучване „Думи на годината“ на платформата за грамотност „Как се пише?“. Радваме се, че можем да споделим резултатите и да поговорим за силата на думите в дигитална среда.

Думата на 2023-та година е Изкуствен интелект - 1

Кампанията цели чрез езиковите нагласи да проследи общественото мнение за това кои са били най-важните теми през изминалата година.

Думата на 2023-та година е Изкуствен интелект - 2

В проучването отново се включва и класация на най-употребяваните знакови думи и изрази в медиите на български език с помощта на анализа на системата за глобален медиен мониторинг Sensika. Проверени са 10 милиона и 600 хиляди публикации в 9730 информационни онлайн източника за периода 1 януари – 31 декември 2023 г.

Думата на 2023-та година е Изкуствен интелект - 3

Сред 20-те най-често споменавани думи са: „България“, „Русия“, „Украйна“, „Европа“, „САЩ“, „дете“, „помощ“, „война“, „политика“, „министър“ и, „цена“. Прави впечатление, че от съществителните нарицателни първата дума е „дете“ и употребата ѝ е нараснала в абсолютна стойност в сравнение с 2022-ра, докато стойностите на почти всички останали са намалели.

Думите онлайн са много важни и за нас, като експерти в дигиталния маркетинг е ключово какви думи подбираме за присъствието на нашите клиенти в дигиталната среда, за да бъде то успешно и резултатно.

С радост можем да работим и по Ваши комуникационни задачи – обадете ни се още сега.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.