Душички…

Позитивни сме, добронамерени и кооперативни. Дето се казва на мравката път правим. Гледаме си нашата работа и не надничаме в чуждата паничка. Обаче това не означава, че търпим глупости. Особено на алчни псевдо конкуренти с дребни душички.

Казусът отдавно го бяхме забравили. Преди 3-4 години дойде при нас клиент, недоволен от работата на предишната си уеб агенция. Случва се по няколко пъти годишно. Показаха ни какво е направено, какво им харесва, какво не им харесва, какви обещания са дадени и залегнали в договора. Имахме напълно ясна визия за ситуацията и какво трябва да се направи. Тук е моментът да уточним, че няколко месеца преди това загубихме този проект на търг именно заради нереалните обещания на конкурента – които естествено не успя да изпълни.

Та, разбрахме се, подписахме си договор, направихме един сайт, после още 2-3. Все още работим заедно. И един ден ни съобщават, че другата уеб агенция е завела дело за неизплатени суми по техния си договор. Не бяхме изненадани – всеки има право да си търси правото. Шокиращото обаче бе, че предявиха някакви претенции към нас – че сме им откраднали кода?!?!, дизайна ?!?!?!?!, едва ли не и клиента. Обяснихме им внимателно, че това са пълни глупости и нещата утихнаха. Загубихме само малко време и нерви.

Съдиха се с клиента, агенцията загуби делото и бяхме забравили случая. И миналата седмица се върнаха отново! Обжалвали и делото се връща в съда. Нещо не било както трябва. Ние отното не сме страна. Но отново губим време, нерви и енергия да се занимаваме с този казус и да помагаме на адвокатите на клиента как да си защитят позицията.

За това призоваваме, даже молим – не си губете времето с глупости. Работете си. Има пазар за всички. Но да хабиш нервите и времето на хората в бранша е супер тъпо. Без мотиви, без аргументи, просто от дребнодушие и злоба.

 

One Thought to “Душички…”

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.