Грижа за вашите корпоративни сайтове и електронни магазини по време на криза

Кризата е тук и ще отнеме време да отмине. Освен в социалните мрежи, където е ясно – вече комуникираме (дадохме някои съвети за това в предходната публикация), добре е да знаем, че има нужда да помислим и предприемем действия и за сайтовете.

Корпоративен сайт

За фирмения сайт най-малкото, което е добре да правим е да продължим да качваме новини. Например за промени в работното време би било стандартно, но също да успокоите свои клиенти и партньори, че взимате мерки, че сте предприели различни КСО активности и други позитивни новини, като се въздържате, поне в този период, да качвате друго – новини за нови продукти, освен ако те не са контекстно свързани.

Електронен магазин

Най-добре, особено ако се занимавате с храна, лекарства или други продукти, към които в момента има завишено търсене, да подсигурите сайтовете ви да не падат. Хостингът тук е от изключително значение. Важно е също сайтът да е с достатъчно олекотен код, добри функционалности и задължителна мобилна версия или риспонсив дизайн, така че да е лесен за употреба и от мобилни устройства.

Останалите комуникации?

Преосмислете комуникационния си план, но не спирайте, а само намалете временно темпото – социални канали, мейлинг, друга комуникация онлайн – нека е там. За телефонните обаждания – може би по-щадящо ще е да минете основно на мейли.

По различните сектори – ще пишем по-подробно какво препоръчваме да направите в идните ни публикации.

Бъдете здрави! Всичко ще бъде наред. Скоро.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.