Какво съдържание да предложим в социалните мрежи по Коледа?

Какво съдържание да предложим в социалните мрежи по Коледа?

Несъмнено Коледа е най-обичаният и очакван празник през годината. Това дава всички предпоставки брандовете да се стараят двойно повече да се свържат на по-задълбочено ниво с публиките си. Особено в социалните мрежи.

Ако се грижите за социалните профили на бранда Ви във Facebook, Instagram или другаде, то със сигурност около празниците винаги си задавате куп въпроси относно вида съдържание и за коя социална мрежа е най-подходящо.

Днес подготвихме за Вас няколко конкретни начина да увеличите ангажираността към Вашето съдържание, които ще Ви дадат дозата вдъхновение, която Ви е необходима сега. Ключът е в това да комбинирате стойностно съдържание с радващи окото визии.

Изборът на платформа има значение

Преди да съставите календар с публикации, преценете първо какво съдържание ще е най-ангажиращо за аудиторията Ви, и след това на коя платформа трябва да бъде то. Проучване на SocialInsider показва, че именно Фейсбук е най-подходящата платформа за съдържание на коледна тематика. На графиката се вижда, че Instagram дава поле за най-висока ангажираност, но разликата между редовни публикации и празнични е по-голяма при Фейсбук.

SocialInsider, Planable

Пишете кратки и ясни текстове към всяка публикация

Златното правило за писане на текст за социални мрежи не се променя тук, включително и по отношение на празнични публикации. Изразявайте се ясно и директно – колкото по-малко думи, толкова по-добре. При Instagram работят най-добре каурселите (няколко снимки в публикация) с до 10 думи като текст. При Facebook най-успешни са албумите с един общ текст над тях. От друга страна при текстовете с включени въпроси се наблюдава намаление на ангажираността, затова е по-добре да не задавате толкова често въпроси в този период. И разбира се, не забравяйте да придадете цвят на текста с коледните емотикони, като се старайте да не прекалявате с тях. По отношение на хаштаговете, не се ограничавайте само до такива, свързани изцяло с Коледа. За да достигне до повече хора, включвайте и по-общи, както и тези, които вече използвате, свързани с бранда Ви.

Визуалната част е не по-малко важна. Коледният дух се предава най-добре чрез червения, белия и зеления цвят. Визиите е добре да са унифицирани като изглед, размерите им задължително трябва да отговарят на специфичните за всяка социална мрежа. Включвайте елементи, символизиращи Коледа като подаръци, елха, шейна, Дядо Коледа, снежинки.

Как да почерпим идеи за по-разнообразно съдържание?

Много хора търсят отговорите за почти всички свои въпроси в Google. Именно това трябва да направите и Вие. Започнете като въведете по-обща фраза като “коледни подаръци” и още в падащия списък по подразбиране е възможно да излязат десетки свежи идеи.

Наблюдавайте социални профили, чието коледно съдържание е успешно и Ви харесва. Това е ключът към генерирането на вече изпитани и доказали се идеи за съдържание.

Говорете си с Вашата аудитория. Попитайте ги директно какво съдържание искат те да виждат от Вас. Все пак това съдържание е предназначено за тях и кой по-добре може да Ви насочи от самите потребители.

Използвайте инструментите за анализи. Всяка социална мрежа ги има. Отворете и направете бърза справка за последните 2-3 месеца кои публикации са с най-висока успеваемост по отношение на реакции, коментари и споделяния. Идеята на съответния пост можете да прехвърлите и в календара за коледните публикации.

Коледните празници дават изключително широко поле за изява няма по-прекрасно време от годината да допринесете за коледното настроение на Вашата аудитория в социалните мрежи чрез представяне на полезно и ценно съдържание.

Прочетете още:
Идеи за корпоративни коледни пожелания.

За Коледа подарете …

Онлайн игри за Коледа

Ние, екипът на ABC Design & Communication ще бъдем на линия до 21.12, за да Ви помогнем да създадете най-качественото съдържание за коледните и новогодишни празници. Свържете се с нас!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.