Маркетинг на съдържанието – 3 важни маркера за успех

contentmarketing-abc1
Живеем в епоха, в която маркетингът все повече се предефинира. От маркетинг на прекъсването преминаваме плавно в маркетинг на позволението. От класическите медии, към интерактивните, двупосочни, ангажиращи, стойностни комуникационни канали. Разбира се,  най-вече Интернет.

В това време е нужно да знаем що е “маркетинг на съдържанието / content
marketing” и да го интегрираме активно в комуникационните си планове.
Задължително. В годините натрупахме опит. С радост ще го споделим и с Вас!

Основните три ключа за успех в контент маркетинга са:

Качествено съдържание
Готовност за обратна връзка
Постоянство

Качествено съдържание
Съдържание, създавано именно за онлайн среда. Съобразено с това. Може да са снимки, видео, текст, игри, но замислени за интерактивни, забавни, релевантни. За жалост най-честата практика copy-paste от фирмената брошура или некачествени снимки в движение по-скоро няма да свършат никаква работа, или биха имали обратен ефект. Добро съдържание може да се прави и с не много пари. Важна е идеята, но и добрата реализация.

Готовност за обратна връзка
Комуникацията в Интернет е в двете посоки. Бъдете готови да чуете хората и да им отговорите. Да, звучи страшно, но има техники за отиграване и в крайна сметка не е толкова голямо предизвикателство. Има достатъчно позитивни страни. Опитът ни го доказва.

Постоянство
Ако разчитате да имате две кампании годишно и с това да решите всички комуникационни потребности на бизнеса си – грешите. Комуникацията вече е в реално време, говорим и за маркетинг в реално време – all the time, real time. Пак звучи плашещо и пак не е. Има добри подходи и решения.

Е, на разположение сме да продължим разговора си по темата. Обадете ни се още сега, за да планираме активностите ви за 2017-та. На линия сме с радост!

Не пропускайте да се запишете за първия ни за следващата година семинар “Маркетинг в Интернет 2017“. До 25 ноември е супер ранната регистрация на цена 50 лв. без включен ДДС.

Още по темата:
Събитията – офлайн канал като съдържание за уеб

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.