Mobile Friendly за сайтове в няколко кратки съвета

phone-602973_640Заради новите изисквания на Google и най-вече заради Вашите клиенти, партньори, потенциални публики, които все повече достъпват сайтовете ви през мобилни устройства, е нужно своевременно да помислите за mobile friendly присъствие онлайн!

Какво означава mobile friendly? Означава сайтовете ви да са добре изглеждащи и работещи и през мобилни устройства – телефони или таблети. Дори да звучи семпло – не е толкова.

Възможните решения са две:

1. Мобилна версия
Имате нужда от нея ако сайтът ви е прекалено голям, натоварен с различни и много на брой функционалности. Тогава в мобилната версия ще оставите само най-важното, което потребителите ви ще търсят през мобилни устройства. Често това са продукти, промоции и информация за контакт.

Тази опция е по-лесна за реализация – по-евтина и по-бърза. Но не е подходяща за всеки сайт.

2. Риспонсив дизайн
Това е доброто решение за по-компактни, както и за медийно ориентирани проекти. Разработват се отделни дизайни за различни дисплеи.

Тази опция е малко по-сложна за реализация – изисква по-голям времеви и финансов ресурс. Но не е подходяща за всеки сайт.

Можете да тествате дали вашите онлайн ресурси и сайтове са mobile friendly още сега тук

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Екипът на ABC Design & Communication е на линия. Обадете ни се още сега, за да поговорим за възможностите и реализираме Вашите mobile friendly сайтове!
Вижте още:
Уеб сайтове през мобилните телефони
Видео: Що е риспонсив дизайн и за какво ни служи

 

 

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.