Мобилната реклама – особено важна и интересна при смартфоните

Мобилната реклама не е най-новото “голямо нещо”, но както винаги нещата в България се случват малко по-бавно. В този смисъл в последните месеци се усеща пик в интегрирането на мобилна реклама в цялостния медиа микс на компаниите. Преминаването от стандартното към нестандартното е вече факт и у нас.
Такъв един нов и нестандартен проект е този на Интерактив Адвъртайзинг Бюро България (IAB Bulagria). Заедно с подкрепата на десет медии и медийни групи, IAB Bulgaria стартира информационен сайт за мобилно съдържание, за който ние се погрижихме като дизайн и изпълнение. Проектът има за цел да информира потребителите за предимствата на мобилното съдържание, както и акцентира върху мобилната реклама, чийто потенциал ежеминутно нараства.
Според последните проучвания на Центъра за съвършенство на IAB за мобилна реклама, базиран в САЩ, IAB Европа и IHS Screen Digest пазарът на мобилна реклама на глобално ниво вече достига € 3,8 млрд. Евро. Според вас до каква степен ще се разрастне нашият български пазар?

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.