Мобилният маркетинг ще достига до 75% от потребителите до 2016 г.

Едно от последните проучвания, които eMarketer направи за потреблението и пазара на мобилни телефони в САЩ, посочи интересни резултати за процентът потребители, които се радват на умни мобилни телефони до 2012 година. Процентът на потребителите на смартфони, който се отчита тази година е около 56 %, докато след четири години, този процент се очаква да е 75.

Според направеното проучване Google все по-успешно продължава да консолидира своя дял от пазара на смартфони в САЩ. Очаква се към края на тази година потребителите на Android да са около 43 % от всички потребителите на смартфони.

Спрямо 2011 г. този процент с 6 процентни пункта нагоре. Наблюденията показват,че процентът ще продължи да нараства и ще достигне около 50 % от общия пазар на смартфони до 2014 година.
И все пак делът на Apple не страда от случващото се. Макар и бавно делът на хората, използващи  iOS, набира скорост. Между 2012 и 2014 година, eMarketer прогнозира, че делът на Apple на пазара на смартфони ще нарастне от 28% до 36%.

Цялостната картина е далеч не толкова розова за BlackBerry, Windows Mobile и други операционни системи. BlackBerry в частност, който беше лидер на пазара преди две години, ще усети цялостен спад на дела си с до 7 процентни пункта.

Според вас какъв ще е процентът на българските потребители, които използват умни телефони към 2016 година?

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.