Неумни решения на неумни хора за паркирането около Майчин дом

Не ни е в стила да се оплакваме и да хейтим, но глупости ни дразнят. Някой не особено умен човек е предложил и друга група не по-умни хора са приели да облекчат пешеходците в района на Майчин дом. И се започна едно слагане на колчета по тротоарите около целия комплекс с болници в които идват хора от цяла България. Въобще не броим живеещите и работещите в района. Само да уточним – тук пешеходците са много по-малко от хората с автомобили. А хората с автомобили идват не да се забавляват, а да се лекуват. Голяма част от тях не познават София, не знаят (то и няма) алтернативи и става страшно.

От едната страна по улица Хан Пресиян колчетата са сложени в средата на тротоара – колите не могат вече да паркират върху него, но пък могат да се качват наполовина. Така другата им половина остава на пътя. В следствие разминаването по самата улица става нечовешки трудно и бавно.

Дано колата на човека не е останала в гаража 🙂

Неумните решения не спряха до тук. По всички тротоари в района никнат колчета – като гъби. На места доста абсурдни – като този блокиран гараж. Собственикът може да е спокоен, че вече никой няма да паркира пред него. Дано само колата му не е останала вътре.

За по сигурно колчетата са подредени на зиг-заг по тротоара

На някои тротоари колчетата са подредени на зиг-заг. Сигурно изкушават любителите скиори, но не и хората в инвалидни колички. По-добре да бяха оправили плочките. Абсурдно е.

... и продължават да слагат нови колчета 🙂 Всеки ден ще е така до победата ...

И продължават да сеят колче след колче … да видим какво ще пожънат.

Ние скоро се изнасяме от района, но проблемът и колчетата остават 🙁

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.