Проджект Мениджър – какво е това животно?

Из фейсбук тия дни се завъртя една снимка. Снимка, която иронизира или просто илюстрира основната мисия и задача на проджект мениджъра:

Длъжността “Ръководител проект” се използва в много професионални области като название за човек, който координира нещо, ръководи екип, проект, бюджет. В интернет бизнесът този човек също присъства и то с немалка роля. Ръководителят на уеб проекти е важен участник в процеса на изработка на уеб сайтове и провеждане на интернет маркетинг кампании. Именно той:

– общува с Клиента – нелеката роля да разбереш какво иска клиентът, да му угодиш, да го напътстваш и съветваш в процеса на съвместната ви работа, да даваш нови и свежи идеи

– общува с уеб отдела – дизайнери, програмисти, разработчици и т.н. Това също има специфики, най-вече в намиране на общ език и най-добрите оптимални уеб решения

– носи отговорност – да, ръководителят на всеки уеб проект носи отговорност за неговото качествено и навременно изпълнение. Съответно когато нещо се обърка, той носи вината – пред клиента, пред колегите, пред шефа.

Да си проджект мениджър не винаги е толкова лесно, не всеки човек става за това, но пък е интересна професия, среща те с нови хора, нови бизнес казуси, нови предизвикателства. Удовлетворението след поредния добре завършил уеб сайт или кампания с отлични резултати, е огромно, чустваш се полезен, значим и важен в допринасянето за по-добър имидж и репутация на клиента онлайн.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.