Социалните мрежи и институциите – отзвук от среща в Европейския парламент

bruksel01През изминалата седмица в Европейския парламент в Брюксел се проведе интересна конференция на тема “Социалните мрежи и институциите“, в която бе поканена да участва и Жюстин Томс. Това е изключителна чест за нас. Задължени сме да споделим впечатления от срещата и да предадем част от наученото на всички наши приятели. Затова е и този пост.

В презентациите и дискусиите изпъкнаха два много любопитни случая с успешно присъствие на институциите в Интернет. Първият и най-внушителен пример е за дигиталното присъствие на Министър-председателя на Индия Моди, който има изключително активни и позитивни комуникации през Интернет с индийските граждани, като поддържа ежедневно всички актуални канали, сред които Facebook, SnapChat, Twitter, Youtube, блог, Инстаграм и други. Споделя ежедневно програмата си за деня, със срещи и задачи онлайн, предава с live video през Фейсбук основните си и най-важни срещи.

Вторият пример е от Испания, където полицията и Министерство на вътрешните работи в последните три години е изработила и прилага успешно стратегия за присъствие в социалните мрежи и използва активно Twitter и Facebook, за да е по-близо до хората и участва адекватно в помощ на обществото като цяло. burksel102
Други интересни лекции в конференцията имаха представители на Facebook, BBC, The Guardian, Huffington Post US и други.

Искрено се надяваме скоро и българските институции да се проявят като по-активни и близо до хората чрез социалните мрежи.

Благодарим за възможността да сме част от събитието!

Ако се интересувате от подробности и възможности по темата – на линия сме да споделим.

Още  по темата:
Трите най-важни правила за успех в социалните мрежи
Бизнес комуникация и социални мрежи

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.