Ученическо състезание “Сърфирам безопасно” в Кърджали

zs1Преподавателката по Информационни технологии г-жа Петя Белева от ОУ “Св. Климент Охридски” в Кърджали ни разказа как е преминал урока по безопасен Интернет. Училището се включи в тазгодишната национална кампания “Сърфирам безопасно”.

“На 29.02.2016г. в ОУ „Св.Климент Охридски“ – гр. Кърджали се проведе състезание между 2-ри и 3-ти клас под надслов „Сърфирам безопасно“.

Учениците първо изгледаха филма „Сърфирам безопасно“. След това двата отбора трябваше да се справят с три задачи.

zs30В първата задача подреждаха правилата (предварително подготвени на цветни лепящи листове) за безопасно сърфиране, като си помагаха с книжките. Получиха се чудесни постери, които учениците след това поставиха в класните си стаи.

Втората задача беше нареждане на пъзел с логото на кампанията.

В третата задача решаваха кръстословица с термини от компютърната система и Интернет.

zs20Състезанието предизвика голям интерес и беше много емоционално. Победителите (3-ти клас) получиха по една от чудесните книжки с правилата за безопасен Интернет. За другия отбор имаше утешителни награди и една книжка за класната стая.

През целия месец февруари в нашето училище имаше инициативи под надслов „Не” на насилието“ – открит урок, посветен на приятелството; състезание между класовете за най-неагресивен клас; включване в деня на розовата фланелка; уроци по безопасен Интернет с презентации и състезанието „Сърфирам безопасно“.”

Благодарим за чудесното писмо на г-жа Белева!

Кампанията Сърфирам безопасно 2016 се провежда от Жюстин Томс, с подкрепата на ABC Design, АРДЕС, Иновейшън стартър, Тайм хироус и доброволци – учители и родители – от София и страната.

zs40

Още по темата:
7 причини да насърчите децата да имат блог

Кампанията Сърфирам безопасно 2016 се проведе от Жюстин Томс, с
подкрепата на

АБС Дизайн, АРДЕС, Иновейшън стартер, Тайм хироус и доброволци -
учители и родители - от София и страната.

One Thought to “Ученическо състезание “Сърфирам безопасно” в Кърджали”

  1. Страхотна инициатива! Поздравления 🙂

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.