10 полезни съвета за корпоративния сайт

web-design-tipsКакто много пъти сме казвали – корпоративният сайт е центърът на Вашето фирмено присъствие в Интернет, а вече дори не само там. Това е Вашето “светая светих” и грижата за него следва да не се пренебрегва, дори напротив.

Ето и 10 полезни съвета спрямо сайта ви през 2014-та:

1. Възложете на flat design – задължително ако ще правите редизайн следвайте новите тенденции и нека дизайнът е наистина изчистен, плосък и ненатрапчив.

2. Responsive дизайн – отзивчив дизайн, ще направи сайта ви добре възприет и визуализиран на различни устройства – мобилни телефони, таблети, което със сигурност е сред важните тенденции, които следва да се спазват.

3. Най-важното – най-видимо. Изведете основната, най-важната информация за бизнеса ви в началото. Не започвайте с “Нашата фирма съществува от 1992-ра година и е лидер в областта си”. Насочете веднага вниманието към това, което правите. Така и търсещите машини и хората ще се ориентират много по-бързо и по-лесно.

4. Прясно съдържание. Интернет “се храни” с информация. И тази информация е добре да е актуална. Сайтът ви ще се индексира по-добре, ще се харесва повече на посетителите ви, ако показва свежест. Това може да стане с нови публикации в блога, в “Новини”, “Продукти”, “Промоции”. Но е важно. Обобщено може да се каже, че темпо от между 2-3 пъти седмично и 2-4 пъти месечно е добро.

5. Връзка със социалните мрежи. Задължително поставете линк към своите ресурси в социалните мрежи – Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest, Youtube – навсякъде, където ви има. Така ще покажете консистентност и ще подсилите и допълнителните си канали.

6. Форма за контакт. Това е най-търсеното от около 75% от посетителите на сайта ви. Направете я user friendly, с максимално детайли, с указания, работеща и видима от всички страници на сайта.

7. Ваши снимки. Много по-добре е да използвате свои снимки, на вашето място – офис, производствени помещения, екип, отколкото да взимате безплатни или дори платени stock снимки. Това ще направи присъствието ви онлайн уникално, ще даде вашата идентичност и по-лесна разпознаваемост сред морето информация.

8. Интерактивност. Далеч отмина времето, в което сайтът дублира просто брошура. Опитайте се да намислите и предоставите на сайта си повече възможности за взаимодействие с потребителите, искайте активното им участие, говорете с тях, водете ги из своя виртуален дом, показвайте и разказвайте. Така много по-успешно от посетители те ще станат и ваши клиенти.

9. Постоянна грижа. Сайтът е центърът на присъствието ви онлайн. Той изисква постоянна грижа. Да, зависи какъв е, доколко е основа на комуникациите ви, но не бива да го оставяте с месеци без нещо ново, защото тогава той ще спре да работи за вас.

10. Екипно. Колкото и да ви се иска сайтът да е грижа само на един човек (някой в офиса, между всичко останало, някой външен) – сайтът изисква екипно мислене. Дори да е само един път на 2-3 месеца – събирайте се с основните хора, за които сайтът ви работи – търговски отдел, продуктови, пр или маркетинг ръководители и хората, които пряко отговарят за сайта. Говорете, намисляйте нови неща, планирайте, създавайте. Така сайтът ви ще живее пълноценно и ще работи активно за вас.

Прочетете още:
10 полезни съвета за Content Marketing
10 полезни съвета за Twitter
10 полезни съвета и инструменти за управление на онлайн репутацията
10 полезни съвета за корпоративния блог
10 препоръки за добри резултати във Facebook

Следват скоро и 10 полезни съвета как безплатно да популяризирате сайта си.

Успех!

One Thought to “10 полезни съвета за корпоративния сайт”

  1. Expo 2020

    Great content. This was really a valuable experience. I will ensure that my friends also read this as soon as possible. I cannot wait to share this.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.