За фестивала Don’t Waste, taste и за смисъла от екологично съзнание

Фестивал don't waste taste

Наскоро екипът ни бе поканен на откриването на един различен фестивал – Don’t waste, taste  – фестивал, по време на който ще се говори за храна и как да намалим отпадъците от храна. Програмата на фестивала включва разнообразни събития всеки ден на различни локации. За детайли: вижте сайта на фестивала.

Фестивалът тече в момента в София на различни локации и ще приключи на 15 декември с мащабно събитие с вход свободен.

Организаторите на фестивала (Божана Кацарова от Master Chef, Елена Кузмова и Радина Бачева) анонсират, че над 100 милиона тона храна годишно се изхвърля само в Европа, т.е. близо 30 % от отпадъците са хранителни отпадъци.

Мисията на събитието е установяване на партньорство между възможно най-много ресторанти, барове, заведения за хранене и споделяне на добри практики за оползотворяване на хранителните остатъци.

Ние от своя страна отдавна се вълнуваме по темата за рециклиране, намаляване на отпадъците около нас и други екологични и зелени идеи.

Вярваме, че екологичното съзнание и корпоративната социална отговорност са важна част от устойчивото развитие на всеки бизнес. Ето защо подготвихме нов пакет за вътрешно-фирмени обучения, а именно – серия от лекции за екипи на компаниите в България на тема екологично съзнание.

Вече работим по този тип лекции с една от най-големите фармацевтични компании у нас.

С радост сме на линия да обсъдим и с Вашия екип.

Пишете ни на office@abcbg.com !

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.