Кои са най-използваните пароли за 2019 година?

CyberSecurity

Сигурността в интернет зависи в голяма степен от паролите, които задаваме на акаунтите си. Този факт се знае почти от всеки, но е твърде подценяван дори във време на сериозни кибер атаки. Използването на пароли от типа “123456” или “Abcdefg” продължават да държат класацията според Google. Дори и някои платформи да имат специални изисквания към паролите на акаунтите (като например минимални символи, главни и малки букви, комбинация от цифри и числа), отново остава тенденцията за възможно най-голямо опростяване на паролите. Да, така със сигурност се помнят по-лесно, но дали си заслужава да подлагаме на риск личната си информация?

Как да защитим профила си?
Освен създаване на по-сигурна парола, можем също да използваме мениджъри на пароли, които автоматично генерират уникални кодове за достъп до профила ни. По този начин със сигурност ще затрудним хакерите, но и ще трябва да помним само една единствена парола за login в мениджъра на пароли.

Кои са най-използваните пароли за 2019 според Google?
Google обяви доклад, в който са описани най-използваните пароли за 2019г. Както споменахме, класацията се оглавява от типичните опростени пароли. Ето и някои други:

Passwords

Екипът на ABC Design е на линия за консултация на тема Интернет, уеб и маркетинг. За още полезни детайли по тези теми, можете да ни последвате и във Facebook.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.