Кои са петте най-популярни мита за социалните мрежи?

най-популярни социални мрежи

Съществуват много митове около полезността на социалните мрежи като част от корпоративната стратегия на бранда. В новия ни блог пост ще разбием няколко от тях.

Мит #1: “Моите клиенти не използват социални мрежи“

През 2020 активните потребители в соицалните мрежи достигат 3.8 милиарда души по цял свят. Вече съществуват и платформи за всякакви цели – чрез Facebook и Instagram можем да се свързваме с близки и приятели. LinkedIn пък е мястото за развиване на мрежа от професионални контакти. С толкова голям брой активни потребители и разнообразие от социални мрежи със сигурност брандът Ви ще има поле за изява в поне една от тях.

Мит #2: „Задължително е брандът ми да присъства във всяка една социална мрежа“

Всъщност не е. Истината е, че няма златно правило по отношение на това кои социални мрежи са най-подходящи за бранда Ви. Трябва да помислите за много фактори, включително най-важното – коя е най-използваната от Вашата аудитория социална мрежа. Естествено, можете да експериментирате и след време да установите къде си струва да инвестирате време и усилия и къде не. За да направите това заключение, е необходимо да анализирате резултатите от вложените усилия.

Кои са петте най-популярни мита за социалните мрежи? 2

Мит #3: „Трябва да публикувам само в рамките на работното време“

Ангажираността на аудиторията в социалните мрежи през деня не е постоянна величина и отново различни фактори играят роля за всеки бранд. Много от платформите имат висока ангажираност вечерно време или през уикендите. Отново най-добрият вариант тук е да се тества и анализира резултатът от направеното, за да си направите извод кои часове за публикуване работят най-добре за Вас.

Мит #4: “Само младите хора използват социални мрежи“

Факт е, че през изминалата година 90% от младежите на възраст 18-25 години са активни потребители на социалните мрежи. Но според Statista (вижте графиката по-долу) потребителите на възраст 30-49 години са 80% , а тези над 50 са 70%.

Кои са петте най-популярни мита за социалните мрежи? 3
Източник: Hubspot; Statista

Мит #5: “Социалните мрежи са напълно безплатен маркетингов инструмент“

Рабира се, първоначалното присъеднияване е безплатно. Публикуването също е безплатно. Но с времето стратегията Ви за социалните мрежи ще се разраства все повече и респективно ще става все по-успешна, което предполага, че трябва да помислите да инвестирате в платена реклама, ако искате да достигнете повече хора. За щастие социалните мрежи все още са един от най-достъпните от финансова гледна точка платформи за реклама, чрез които можете да постигнете популярност на бранда Ви, както и да спечелите лоялни клиенти.

Свържете се с нас, екипа на ABC Design & Communication, за да получите полезни и конкретни знания, както и съдействие за реализиране на отличното присъствие на Вашия бранд в социалните мрежи.

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.