Микромоментите – защо е важно дигиталното присъствие на бранда ни?

Микромоментите - защо е важно дигиталното присъствие на бранда ни?

Ако направите сравнение между това как изглеждаше живота преди 20 години и как изглежда сега, ще откриете, че в ежедневието почти нищо не правим по същия начин. Ако преди аналоговите носители на информация и стационарните компютри бяха обичайното и ни трябваше повече време и усилия да открием отговор на възникнал въпрос, то сега мобилните устройства улесняват тази задача в пъти повече.

Огледайте се наоколо – колко хора покрай Вас държат телефон в ръка, търсейки информация, четейки новини или дори пазарувайки? Може би и Вие в момента четете тази блог статия от телефона си. Замислете се какво правите, когато Ви потрябва нещо – адрес на сграда, телефон на фирма, резервиране на почивка, нов кухненски блендер с подобрени функционалности, заведения и атракции наблизо, най-екосъобразният модел автомобил и какво ли още не.

Микромоментите - защо е важно дигиталното присъствие на бранда ни? 1

Това е есенцията на понятието за микромомент – когато по инстинкт хванем мобилното устройство, защото в главата ни изниква въпрос, нужда да разберем повече за нещо конкретно, заради което го търсим в Интернет. И този рефлекс ни е научил да очакваме брандовете да могат да поднесат адекватно информацията, която ни е необходима точно в този момент, в който ни е необходима.

Защо е важно брандът ни да е в дигиталното пространство?

Представихме идеята за микромоментите именно защото тя е ключова за това защо е важно брандът ни да е в дигиталното пространство. Направихме и сравнението с преди 20 години, защото сега начинът на търсене на един потребител се е променил дотолкова, че той може само в рамките на няколко клика да си изгради трайно впечатление за един бранд и да прецени дали може да има доверие в продуктите или услугите, които той предлага.

Микромоментите - защо е важно дигиталното присъствие на бранда ни? 2

Всичко това налага нуждата за един бранд да присъства адекватно и активно в дигиталното пространство. Нуждата от собствен сайт, който да поднася цялата необходима информация по подреден и лесносмилаем начин е на първо място. Разбира се, от всичко, което споделихме дотук, логично е сайтът да е mobile оптимизиран, защото по-голямата част от потребителите ни търсят през мобилните устройства. Къде на друго място се намират потребителите ни? В социалните мрежи, точно така. Към днешна дата вече има доста такива и не всяка е подходяща и нужна за бранда Ви. Затова е необходима стратегия и конкретни действия за отличното Ви предствяне.

Ние, екипът на ABC Design, сме на линия да Ви съдействаме за всички тези необходими дейности, които да помогнат на Вашия бранд да се откроява в дигиталното пространство. Свържете се с нас още днес!

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.